Presedintele PSD Alba a declarat in acest context ca desi actualul sediu al Primariei Alba Iulia arata bine, cladirea si amplasamentul nu se potriveste unui sediu al administratiei locale. “Primaria s-ar putea muta de pilda in cladirea din spatele statuii lui Mihai Viteazul, locatie care arata destul de bine si la ora actuala este prea putin utilizata.

Consideram ca asa ar fi mai multa circulatie in zona istorica a municipiului si altfel ar putea fi puse in valoare obiectivele istorice din vechea Cetate. Sintem de parere ca aceasta cetate ar trebui sa devina si centru administrativ pentru Alba Iulia”, a declarat presedintele PSD Alba.

Ioan Rus a mai adaugat ca Cetatea ar trebui sa devina atit zona cu destinatie turistica, cit si centru de invatamint si administrativ.

“Cred ca domnul prefect Cosmin Covaciu si presedintele Consiliului Judetean Alba, domnul Ion Dumitrel, ar trebui sa reia legaturile cu conducerea Ministerului Apararii pentru a initia un proiect de hotarire de Guvern privind cedare catre administratia locala si cea judeteana a unor spatii ale armatei, nefolosite in prezent”, a mai mentionat Rus.