In luna martie, viitorul candidat al taranistilor pentru functia de primar al municipiului, Avram Gal, a adus cativa oameni de afaceri spanioli, care s-au aratat interesati de potentialul din zona si au spus ca vor reveni pentru a concretiza proiectele.

Era vorba atunci de Juan de la Peña, actionar al clubului de fotbal Real Madrid, detinator al unui important lant de benzinarii din Spania, Repsol, dar si asociat al unei firme de constructii mari din Europa, fratii Navarete, Rafael si Maximo, detinatori a multe patente in domeniul constructiilor ecologice, Ramon Sales Navarro, cel mai mare distribuitor de citrice din Valencia, dar si altii, care ne-au luat ochii si mintile cu portofoliul lor.

Saptamana trecuta s-au intors pentru a anunta decizia pe care au luat-o: investesc in imobiliare. Proiectul vizeaza construirea unor blocuri si a unui cartier rezidential, afacere in care unul dintre asociati va fi Avram Gal. Spaniolii au sustinut ca preconizeaza cumpararea cat mai multor case apartinand persoanelor fizice, al caror teren va fi utilizat ulterior in ridicarea blocurilor.

Se pare ca pana la urma exista posibilitatea unui parteneriat cu Primaria, care sa faciliteze investitia: spaniolii sa construiasca, iar Primaria sa amenajeze spatiile.

SC „Primaria” SA

Un alt deziderat ambitios este achizitionarea serelor din zona Mechel, precum si construirea unui parc industrial intre Turda si Campia-Turzii, proiecte mentionate intr-un mod redundant in discursul acestor investitori straini. Spaniolii vin cu incredere sa bage bani in Romania, pentru ca, spun ei, „garantul nostru este Avram Gal”.

In municipiul nostru vor fi construite si birouri de unde sa se centralizeze si coordoneze buna functionare a altor afaceri de mare amploare din tara. Recent, spaniolii au cumparat o fabrica in Bucuresti si exista un proiect solid de viitoare achizitii.

Acesta cuprinde municipiul nostru cu punctele enumerate mai sus, dar si investitii in zona lacului Taureni, pe care spaniolii l-au vizitat in luna martie, dar si in sisteme eoliene pentru producerea si furnizarea de electricitate, in care recent au investit 30 de milioane de euro.

Acum asteptam primul pas al spaniolilor. Ca deocamdata a fost mai mult elan muncitoresc decat munca si lucrurile nu sunt inca prea clare.

Din toata aceasta situatie ambigua, ceva reiese insa foarte clar: apropierea dintre afaceristi si Avram Gal, cu interese de ambele parti, precum si inceperea in mod neoficial a campaniei electorale si teserea unei strategii pentru cea mai importanta achizitie a taranistului: Primaria.