Militarul care si-a pus capat zilelor duminica, impuscindu-se in inima cu arma din dotare, pierduse la jocurile de noroc o suma mare de bani, imprumutata de la banca. El si-a avertizat familia despre ce urma sa faca, insa nimeni nu a intervenit.

Banii pierduti: mobilul sinuciderii

Ovidiu Saracut, soldatul care si-a tras un glonte in inima duminica, in timp ce-si efectua serviciul de patrulare in unitatea militara din Jucu, a pierdut la jocurile de noroc o suma mare de bani, pe care o imprumutase de la banca. Potrivit generalului maior Ioan Ciupei, acesta ar fi motivul pentru care soldatul de 20 de ani s-ar fi sinucis.

„Ancheta interna nu s-a incheiat inca, insa se pare ca militarul a imprumutat de la o banca o suma de bani, pe care a pierdut-o apoi la jocurile de noroc. Nu avem informatii ca tinarul ar fi fost un impatimit al acestor jocuri“, a precizat Ciupei.

Faptul ca Ovidiu Saracut pierduse bani la jocuri de noroc a fost confirmat si de unul dintre fratii lui.

Si-a avertizat rudele

Soldatul voluntar si-a pregatit sinuciderea cu cel putin citeva ore inainte. Cel putin asa rezulta din contactele pe care le-a avut cu unele dintre rudele lui. Potrivit procurorului de caz, Viorel Iepure, Saracut i-a trimis un SMS prietenei sale, in care ii spunea ca ii pare rau de ce a facut, o ruga sa mearga la inmormintarea lui si ii declara iubirea.

Mai mult decit atit, militarul si-a sunat si fratele cu 2 ore si jumatate inainte de a se impusca cu pistolul-mitraliera si i-a povestit ca s-a saturat de viata. „Se pare ca aceste lucruri i le spunea fratelui in ultimul timp si era mai deprimat decit de obicei.

Fratele nu s-a ingrijorat in urma convorbirii, mai ales ca urma sa se intilneasca in aceeasi zi, seara, cu el“, a precizat procurorul militar Viorel Iepure. Anchetatorii spera sa traga concluziile in acest caz in urmatoarele zile.

Unitatea din Jucu, locul mai multor sinucideri

Ovidiu Saracut a venit la Cluj din comuna Singer, judetul Mures, sa-si satisfaca stagiul militar. in decembrie 2006, acesta s-a angajat ca voluntar la UM 01489. Duminica, in jurul orei 12.10, s-a impuscat in inima cu pistolul din dotare. La aceeasi unitate militara, in septembrie 2004, un alt tinar isi punea capat zilelor impuscindu-se in gura.

Soldatul Nagy Szilard Dumitru, militar in termen, a fost gasit decedat in apropierea postului de santinela unde isi efectua serviciul de garda.