Candidatura pentru fotoliul de primar al municipiului Targu-Mures la alegerile din 2008 starneste patimi in UDMR.

Viceprimarul municipiului Targu-Mures, Sandor Csegzi , sustinut de maghiarii din circumscriptia XIII-a, una dintre cele mai puternice din oras, considera ca liderii UDMR au incalcat statutul Uniunii atunci cand, in 9 iunie, au anuntat ca Laszlo Borbely este viitorul candidat pentru Primaria municipiului.

Csegzi crede ca antepronuntarea liderilor UDMR ar putea influenta votul de vineri, cand se va vota viitorul candidat. "Eu cred ca trebuie sa respectam regulile in interiorul UDMR. Eu vreau ca toata aceasta procedura sa se desfasoare cat mai corect posibil. Nu vreau sa influen-tez prin telefoane sau alte discutii in cerc mai mult sau mai putin restrans", a spus Sandor Csegzi.

Viceprimarul sustine ca la intalnirea de vineri a UDMR Targu-Mures ar trebui sa se tina seama de proiectele fiecarui candidat, nu de sfaturile de la centru. "Acolo nu ar avea rost sa ne mai sustinem proiectele daca deja de acasa vin cu votul in buzunar", spune viceprimarul.

Sandor Csegzi este sceptic in ceea ce priveste sansele lui Laszlo Borbely la Primaria Targu-Mures: "La fel s-a intamplat si in 2004. Atunci s-a spus ce bine este ca vine cineva din Bucuresti (Attila Kelemen - n.r.) pentru ca este o sansa in plus. S-a dovedit ca nu a fost o sansa in plus. A fost un gest frumos, dar sansele nu au crescut prin aceasta", spune Sandor Csegzi.

El crede ca o sansa in plus pentru ca fotoliul de primar al municipiului Targu-Mures sa revina dupa opt ani din nou in ograda UDMR ar reprezenta-o tocmai faptul ca el a crescut la Targu-Mures si cunoaste problemele comunitatii si ale orasului.

In 9 iunie, Laszlo Borbely a anuntat ca este gata sa candideze la fotoliul de primar al municipiului Targu-Mures. El este sustinut de liderii UDMR, care cred ca Borbely este in masura sa atraga si votul romanilor in conditiile in care in Targu-Mures populatia maghiara este cu circa trei procente mai putina decat cea romana.