Circa 100 de angajati ai societatii Romvelo Ludus au iesit ieri in strada intr-un protest spontan, nemultumiti de faptul ca din luna aprilie nu si-au primit salariile. Muncitorii spun ca salariile trebuiau platite de lichidatorul judiciar care se ocupa de procedura de faliment a societatii, insa reprezentantii firmei de lichidare au alta varianta.

Acestia spun ca abia pe 28 iunie instanta de judecata se va pronunta in legatura cu tabelul suplimentar de creanta pe care sunt inclusi angajatii societatii ludusene. "In functie de decizie, se va completa tabelul final al creantelor debitoarei Romvelo", a declarat Danila Buculeu, reprezentantul firmei de lichidare.

El sustine ca abia dupa aceasta se va trece la vanzarea activelor societatii si la plata datoriilor. "Indiferent de datorii, privilegiate sunt platile salariatilor", a mai spus Buculeu.

Precizam ca datoriile SC Romvelo SA Ludus catre creditori se ridica la peste 6,8 milioane de lei. Surse din interiorul societatii spun ca datoriile au fost acumulate din cauza modului in care societatea a fost administrata de familia Lung, care a infiintat o serie de firme capusa. Printre acestea se numara Rocam Comprod, acuzata ca ar fi determinat intrarea in faliment a SC Romvelo Ludus dupa ce nu a onorat facturi in valoare de cateva miliarde de lei vechi.

Tribunalul Comercial Mures a dispus intrarea in faliment a SC Romvelo SA Ludus dupa ce judecatorul sindic a constatat ca planul de reorganizare judiciara, propus de conducerea societatii anul trecut, a esuat prin neconfirmarea sa de catre creditori.

Prin sentinta data de Tribunalul Comercial Mures, lichidatorul care deruleaza procedura de faliment va primi 7% din valoarea incasarilor obtinute in cursul procedurii.

Totodata, instanta a dispus bancilor la care SC Romvelo SA are disponibil in conturi sa nu dispuna de acestea fara un ordin al lichidatorului.