Consortiul Cuprom - Energo Mineral cauta circa 450 de specialisti in minerit.

Consortiul de firme romanesti care a preluat activitatea de exploatare a zacamintelor de cupru din Muntii Apuseni a demarat activitatea de recrutare a personalului. Potrivit directorului "Cuprumin" Abrud, Lucian Vasilache, ar urma sa fie angajate minim 450 de persoane. "In prezent, pe platforma de la Cuprumin lucreaza 186 de persoane care desfasoara activitati de protectie a mediului.

Mare parte dintre acestea vor fi preluate de consortiu. Speram ca activitatea miniera sa fie reluata in 30 - 45 de zile. Pana atunci se deruleaza selectia fortei de munca. Vor fi angajati cei mai buni specialisti in minerit si in deservirea utilajelor miniere", a declarat directorul Vasilache.

El a completat ca societatea de stat Cuprumin SA va pune in practica contractul de asociere incheiat cu consortiul format din societatile Cuprom SA Bucuresti, Energo Mineral SA Baia Mare si Ipronef SA Bucuresti, apartinand oamenilor de afaceri Horia Simu si Horia Pitulea. Directorul a spus ca reluarea activitatii va insemna anularea cheltuielilor de 3 milioane lei pe luna, cat costa acum activitatile de protejare a mediului.

Dupa reluarea activitatii de extractie a cuprului, consortiul va plati toate datoriile acumulate de Cuprumin. Este vorba despre ajutorul de stat in valoare de 3 milioane lei si de datoria "istorica" la Electrica, cifrata la 67 milioane lei.