Este primul roman care a participat la raliu Dakar, alaturi de elita modiala a motociclismului de anduranta. Acum se afla la Sibiu si in timp ce dumneavoastra cititi aceste randuri el probabil ca trage de motocicleta lui undeva prin vaile si stancile din jurul Sibiului, in cea mai dura competitie de gen din tara noastra: Red Bull Romaniacs. Romeo Dunca, incantat de Capitala Culturala.

Reporter: Cum se vede Capitala Culturala de pe motocicleta, in varful muntilor?

Romeo Dunca: Sibiul, din puct de vedere al modului in care arata, ca si noul design, va spun sincer ca am ramas impresionat. Practic in centru cand te afli ai impresia ca esti in alta tara, este foarte frumos, foarte primitor, poate putin cam aglomerat pentru pretentiile mele. De acee si concursul cred ca este exact ce ne asteptam, adica suficient de dur incat sa nu ne para rau ca am venit aici.

Rep.: Vezi vreo legatura intre ce ai trait la raliul Dakar si ce se intampla la Sibiu?

R. D.: Nu exista termen de comparatie decat prin faptul ca ambele competitii sunt foarte dure. Una este de anduranta in timp foarte lung, este vorba despre trei saptamani in care trebuie sa faci zece mii de kilometri, in timp ce aici avem de facut in cinci zile in jur de 1.000 - 1.200 de kilometri.

Dar daca pe nisip poti sa ii dai gaz si sa prinzi si 150 de kilometri pe ora, aici nu cred ca vor fi multe locuri in care sa poti merge cu viteza, mai ales ca toate etapele din din cele cinci zile se vor desfasura in jurul Sibiului.

Deci normal, in muntii Fagaras, unde si cei de la scoala primara stiu ca Muntii Fagaras sunt cei mai inalti munti, sunt stancosi, sunt abrupti si implicit pantele respective nu numai ca va fi foarte dificil sa le urcam dar va fi si foarte dificil sa le si coboram.

Editia de anul acesta cred ca va fi un concurs diferit fata de anii trecuti tocmai prin faptul ca toate etapele se vor desfasura in cele mai greu accesibile locuri.

Rep.: Cand trageti de motocicleta prin rape sau peste stanci, va ajuta in vreun fel suportul publicului?

R. D.: Publicul din Sibiu este unul foarte primitor, conducerea orasului, primaria, are o atitudine pozitiva fata de acest sport, deci in consecinta cetatenii acestui oras sunt gata sa primeasca o doza de adrenalina, chiar stand de partea cealalta a banderolei si fiind doar privitori.

Eu cred ca un pic din emtiile noastre se vor transmite si dincolo de panglica care separa participantul de privitor si publicul din Sibiu este un public care isi face datoria si sustine psihic o astfel de copetitie.

Rep.: Ai in spate o multime de copetitii de gen prin toata lumea. Pe unde ai clasa daca ar fi sa faci o comparatie Red Bull Romaniacs.

R. D.: Eu nu cred ca exista un raliu care poate fi mai dificil decat asta. N-am fost niciodata intr-o situatie in care sa zic ca pe aici nu se poate trece.

Rep.. Multumesc.