Licitatia pentru concesionarea serviciului de salubrizare din Moldova Noua a fost anulata de ANRSC

Societatea RETIM Ecologic Service din Timisoara a fost anuntata, dupa doua luni, ca licitatia pe care o castigase pentru concesionarea serviciului de salubrizare din Moldova Noua, judetul Caras-Severin, a fost anulata.

Reprezentantii firmei timisorene spun ca decizia Autoritatii Nationale de Reglementare pentru Serviciile Publice de Gospodarie Comunala (ANRSC) este cel putin ciudata si ca aceasta a fost luata cu mult dupa expirarea termenelor de gratie acordate contestatiilor.

In cele doua luni scurse de la licitatie, firma RETIM a achizitionat din Germania pubele ecologice in valoare de 300.000 de euro, in asteptarea momentului inceperii activitatii la Moldova Noua. Acum ,pubelele stau depozitate in curtea RETIM, pana la solutionarea situatiei.

Licitatia pentru concesionarea serviciului de salubritate a fost organizata de Primaria din Moldova Noua in data de 23 martie 2007. S-au prezentat doi ofertanti: RETIM Ecologic Service SA Timisoara si Ionela SRL Moldova Noua.

Initial, si Prescom Resita isi manifestase intentia de a participa la licitatie, insa dupa ce a contestat la ANRSC caietul de sarcini, fara a avea castig de cauza, nu a mai depus documentatia ceruta in astfel de situatii.

Licitatia a fost castigata de firma timisoreana, care a asteptat expirarea termenului de gratie pentru depunerea contestatiilor.

"Pentru ca am fost declarati castigatori, am inaintat Primariei carasene un proiect de contract, ce putea fi negociat si imbunatatit. La o luna de la depunerea lui, vazand ca nu primim raspuns, am revenit cu o adresa in care ceream explicatii, dar fara nici un rezultat.

Intre timp, Prescom Resita, care contestase caietul de sarcini, dar nu participase la licitatie, a obtinut de la ANRSC o adresa in care se arata ca licitatia din 23 martie nu este valabila, deoarece n-a fost respectata legislatia in vigoare", a declarat Florin Cepanariu, directorul tehnic al RETIM. Primaria din Moldova Noua nu a contestat hotararea ANRSC.

Surse din cadrul Primariei Moldova Noua sustin ca vinovat pentru cele intamplate este secretarul primariei care a organizat licitatia dupa procedura veche, licitatia avand loc dupa 30, si nu 52 de zile de la anuntul publicat in presa.