Exasperat la culme, un clujean a decis sa-si faca dreptate cu mina lui. Refuzat a treia oara de lucratorii Oficiului de Cadastru, omul a sarit peste ghiseu si a luat angajatii la bataie. Acum este cercetat pentru ultraj, dar a fugit in Italia.

Nervi si iritare

Emil Petrut s-a prezentat la finele saptaminii trecute pentru a treia oara la Biroul de Cadastru si Publicitate Imobiliara pentru a-si rezolva problemele. Angajata cu care a stat de vorba pentru putin timp i-a explicat ca de la dosar ii lipsesc anumite acte si ca va trebui sa le aduca intr-o alta zi.

Barbatul a cerut atunci sa vorbeasca cu persoana care se ocupa de dosarul sau, dar soarta a facut ca respectiva lucratoare sa lipseasca de la serviciu, fiind la doctor pentru un test alergologic. Enervat la culme si refuzat pentru a treia oara, clujeanul nu s-a mai putut abtine. A sarit peste ghiseu si a smuls un monitor, cel mai probabil pentru a-l trinti pe jos.

Camerele de supraveghere au surprins intreaga intimplare. Brusc, acesta si-a mutat atentia asupra unei femei care, ingrozita de cele vazute, a dat o fuga in camera din spate pentru a apela politia. Barbatul a urmat-o pe lucratoare, i-a smuls receptorul din mina si a lovit-o cu acesta peste fata.

Nu s-a calmat decit dupa momente bune, cind, intr-un final, au aparut agentii de paza si protectie, insotiti de lucratorii Sectiei 1 Politie.

Plecat in Italia

Politistii au stabilit ca barbatul se face vinovat de ultraj si au declinat dosarul catre Parchetul de pe linga Judecatoria Cluj. Emil Petrut nu mai este, insa, de gasit. Familia lui a declarat ca acesta a plecat pe perioada verii in Italia la lucru „si nu poate fi contactat, pentru ca nu are nici un numar de telefon acolo“.

De asemenea, ingrijorati de cele intimplate, reprezentantii Biroului de Cadastru si Publicitate Imobiliara (OCPI) Cluj au deschis o ancheta interna in acest caz, pentru a verifica daca nu cumva atitudinea necorespunzatoare a lucratoarei lor a provocat iesirea necontrolata a barbatului.

Chinuiti cu zile

Situatia de la sediul din Piata Garii a OCPI Cluj este in continuare aceeasi. Zi de zi, oamenii sint adusi la exasperare deoarece au de asteptat foarte mult pentru solutionarea problemelor. Leontina Kovacs, directoarea OCPI Cluj, sustine ca altfel ar sta lucrurile daca oamenii ar veni si la sediul din cartierul Gheorgheni.

„De cind am preluat functia a fost triplat numarul de angajati si chiar si asa facem fata cu greu cererilor. Speram ca noul sediu sa schimbe total situatia“, afirma aceasta. Din pacate, sediul va fi gata cel mai probabil la toamna sau in 2008.

Pina atunci, oamenii se inghesuie in continuare, mai ales ca urmeaza o vara torida in care numarul de acte tranzactionate la OCPI creste spectaculos.