Concertul de la Sibiu al Duke Ellington Orchestra, considerat cel mai celebru big band din lume, va fi deschis de doua dintre cele mai cunoscute actrite romane: Maia Morgenstern si Anca Sigartau.

Duke Ellington Orchestra va urca pe scena Pavilionului 2007 din Sibiu vineri, de la ora 21:00, de incalzirea atmosferei interbelice ocupandu-se mai intai doua nume mai ale scenei romanesti, actritele Maia Morgenstern si Anca Sigartau.

Maia are programat un moment de improvizatie teatrala care are menirea de a reaminti publicului de atmosfera dintre cele doua razboaie si de importanta acordata jazz-ului atunci. Apoi, veti avea ocazia de a o vedea pe Anca Sigartau intr-o ipostaza mai putin obisnuita, aceea de cantareata si interpreta de jazz.

Duke Ellington Orchestra este asteptata sa ajunga la Sibiu in decursul acestei dupa-amiezi.

Invitatii in masini de epoca

„De fapt, prin acest proiect „Poveste cu jazz”, incercam sa reconstruim atmosfera de epoca” a declarat ieri Mihaela Iorga, coordonatoarea acestui proiect. Asa se face ca intreg interiorul Pavilionului 2007 va fi redecorat, astfel incat sa ia imaginea unui club de jazz american.

In acelasi timp, toate oficialitatile locale invitate la eveniment, precum si membrii Duke Ellington Orchestra, vor sosi la concert in masini de epoca puse la dispozitie de organizatori. Masinile apartin clubului automobilistic Retromobil din Bucuresti si vor fi aduse la Sibiu atat din Capitala cat si din Brasov.

Un bilet la concertul Duke Ellington Orchestra de vineri seara costa 25 lei noi pentru elevi si studenti si 50 lei noi pentru gradene. Exista deasemenea si bilete la sectiunea VIP care costa 150 RON si care include si consumatia la concert.

Orgenizatorii au pus in vanzare 100 de bilete care se gasesc pe Bulevardul Nicolae Balcescu in fata la Banc Post si la Farmacia 24, precum si la Pavilionul 2007.