Evenimentul este de interes si pentru populatia judetului nostru tocmai datorita specificului mai deosebit al activitatii si prestigiului firmei. Oferta ocupationala a angajatorului este urmatoarea: muncitori necalificati, operatori, tehnicieni, ingineri, specialisti in resurse umane, logistica, administrare si management.

In aces sens, AJOFM Alba aduce la cunostinta faptul ca toate persoanele aflate in cautarea unui loc de munca, precum si cele interesate de aceasta importanta oferta se pot deplasa individual sau in grup la aceasta actiune, din toate zonele judetului Alba.

Toate conditiile se vor discuta punctual cu angajatorul la fata locului, in ziua bursei. Conform unor informatii, presedintele companiei finlandeze vine special pentru eveniment.

Locuri de munca cu salarii bune

Un numar de 500 de posturi vor fi scoase la concurs, la prima bursa a locurilor de munca organizata de stat pentru Nokia. Surse din cadrul Agentiei Judetene pentru Ocuparea Fortei de Munca Cluj, spun ca, la eveniment, urmeaza sa participe, pe linga principalul investitor din zona, Nokia Romania, si celelalte circa zece companii care vor activa in parcul industrial Nokia din comuna Jucu.

Acesta este situat la 21 km de Cluj-Napoca si va atrage o investitie totala de 200 de milioane de euro. Pina la 1 ianuarie 2008, firma si-a anuntat intentia de a avea intre 1.300 si 2.000 de angajati, iar in urmatorii ani, 15.000 de persoane.

In ceea ce priveste salariile, in domeniul telecomunicatiilor multinationale, un Project Manager poate sa cistige pina la 2.500 de euro pe luna, iar un absolvent al unei facultati specializate poate lua la inceput intre 300 si 500 de euro. Salariul pentru un programator poate fi de 1.000 de euro pe luna.

Pe linga locurile de munca asigurate de compania Nokia, vor mai fi alte 700 la compania FoxCall, cu care lucreaza Nokia, si alte aproape 1000 de joburi la celelalte companii din parcul industrial, care se vor ocupa de diverse accesorii, materiale etc.