Brigada de Combatere a Criminalitatii Organizate (BCCO) Alba Iulia a definitivat cercetarile intr-un caz privind traficul de hasis pe ruta Spania - Romania, destinat consumului in judetele Bistrita-Nasaud, Cluj, Alba si Hunedoara. Tribunalul Alba a emis mandate de arest preventiv, pentru o perioada de 29 de zile, pe numele a trei tineri sub acuzatia de trafic si consum ilicit de droguri.

Politistii antidrog au reusit sa surprinda in flagrant, in municipiul Aiud, pe Lucian Victor Luca, in varsta de 18 ani, fara ocupatie, din Bistrita, membru al unei grupari infractionale organizate care se ocupa cu procurarea de droguri din Spania si vanzarea acestora pe piata romaneasca. Inculpatul avea asupra sa 180 grame hasis pe care intentiona sa o vanda cu suma de 1.800 euro.

Fiind extinse cercetarile, a fost prins un alt membru al grupului infractional, Mihai Gheorghe Ilea, de 21 de ani, student in Cluj, care distribuia drogurile catre micii dealeri ori direct la consumatori. "Inculpatul avea plantata o cultura de cannabis, intr-un loc amenajat pe malul raului Somes, in localitatea Vadu, unde obisnuia sa faca petreceri cu prietenii, in scopul consumului de hasis si marijuana. Acesta a mai fost cercetat pentru consum de marijuana si punerea la dispozitie a locuintei in vederea consumului de droguri, in 2004", a declarat comisarul Ioan Costachi, adjunctul BCCO Alba Iulia.

Politistii au stabilit ca hasisul descoperit asupra lui Lucian Victor Luca a fost trimis din Spania, prin colet, de liderul grupului infractional organizat, Andrei Valerius Capra, de 19 ani, stabilit in Spania in 2005. Ulterior au fost identificati alti doi membri ai gruparii, care sunt cercetati in stare de libertate.

"Au mai fost identificati 14 consumatori, victime ale traficului de droguri, care vor avea calitatea de martori", a mai spus comisarul Costachi.