CFR Cluj este aproape de a finaliza transferul atacantului argentinian Cristian Fabbiani de la formatia Lanus. In virsta de 24 de ani, acesta a mai evoluat in Europa, la Beitar Ierusalim, unde a fost imprumutat sezonul trecut.

Negociaza de 2 luni

Transferul pe care CFR Cluj il prognoza este foarte aproape de a se finaliza. „Vom mai aduce un jucator la echipa, probabil un atacant“, declara cu ceva timp in urma presedintele „feroviarilor“, Iuliu Muresan. Asa cum monitorul anticipa intr-unul dintre numerele precedente, originea jucatorului vizat de clubul clujean este sud-americana, in speta argentiniana.

Cristian Fabbiani este numele acestuia si provine de la formatia de prima liga argentiniana Lanus, pentru care evolueaza din anul 2002. In virsta de 24 de ani, atacantul dorit de CFR-isti impresioneaza prin fizicul sau, 1,89 m si 90 kg, fapt ce i-a atras porecla de „El Ogro“ („Capcaunul“).

In sezonul trecut, Fabbiani a fost imprumutat israelienilor de la Beitar Ierusalim, pentru care a marcat 6 goluri in 14 partide disputate. „Intr-adevar, sintem in negocieri cu un club de mai bine de 2 luni pentru unul dintre jucatori, dar nu pot sa dau mai multe detalii pina cind nu se vor incheia tratativele.

In orice caz, e o problema de ore sau o zi pina sa ne intelegem in privinta fotbalistului. Sper ca pe marti sa il putem prezenta“, a declarat presedintele Iuliu Muresan.

"Mai bine ca anul trecut“

In ceea ce priveste echipa cu care CFR Cluj va ataca sezonul urmator, presedintele Iuliu Muresan situeaza actualul lot deasupra celui care a obtinut locul 3 in campionatul trecut: „In acest moment avem cel putin 20 de titulari in echipa.

S-a reusit crearea unei mai bune concurente la nivelul jucatorilor, absolut necesara pentru indeplinirea celor 3 obiective propuse pentru sezonul ce urmeaza. Sint convins ca vom face o figura mai buna ca anul trecut“.

Referitor la noul tehnician al echipei, Ioan Andone, oficialul din Gruia a dat asigurari ca „Falcosul“ va avea tot sprijinul conducerii CFR-iste, laudind, in acelasi timp, noile metode impuse de antrenor la echipa: „Andone va avea la CFR tot suportul din partea noastra, a conducerii, mai mult decit avea la Dinamo.

Are la dispozitie o echipa competitiva, la care s-au facut achizitii importante, dupa parerea mea peste ceea ce s-a realizat la Steaua sau Dinamo. In plus, jucatorii il indragesc deja pe Ioan Andone, este un antrenor care stie sa faca atmosfera in vestiar“, a conchis seful lui CFR.

Impresionant

18 ar fi numarul strainilor din lotul lui CFR Cluj in cazul in care si argentinianul Fabbiani va semna cu formatia.