Presedintele Consiliului Judetean Timis, democratul Constantin Ostaficiuc, a cerut inca o data Ministerului Transporturilor transformarea Aeroportului International "Traian Vuia" in societate pe actiuni. Ostaficiuc a declarat, ieri, ca a facut demersuri la toti ministri de resort din ultimii ani sa modifice structura bazei aeronautice, dar nu a avut nici un succes.

Ieri, a venit randul ministrului liberal Ludovic Orban sa asculte aceasta doleanta. "Nu reusesc sa lamuresc guvernele sa descentralizeze Aeroportul. Ar trebui ca o parte din actiuni sa revina comunitatii locale. Va rog sa analizati punerea in discutie a acestui subiect", i-a spus Ostaficiuc ministrului.

Ludovic Orban a spus ca sustine transferul unor actiuni ale Aeroportului de la Minister catre Consiliul Judetean Timis si Consiliul Local Timisoara. "Avem un proiect in lucru de aproximativ o luna. Nu ne-am decis asupra modului de reprezentare, asupra procentelor care vor fi transferate, asupra managementului, a surselor de finantare pentru modernizare.

Are nevoie de investitii majore pentru a deveni unul regional. Am dat un termen, 15 octombrie, de adoptare a actului normativ pentru transfer catre Consiliul Judetean Timis si Consiliul Local Timisoara", a spus Orban.

Ministrul Transporturilor a inspectat, ieri, soseaua de centura a Timisoarei, nefinalizata de compania greceasca "Efklidis".

El a spus ca lucrarile vor fi finalizate pana la sfarsitul anului 2008. Licitatia pentru desemnarea altor constructori a fost programata pentru data de 6 iulie, iar in septembrie ar trebui sa fie semnate noile contracte.