Deputatul PSD Ioan Cindrea este primul politician care ataca programul Sibiu Capitala Culturala Europeana. Liderul social-democrat a spus in cadrul unei conferinte de presa, desfasurata la sfarsitul saptamanii trecute ca din cauza programului si a turistilor, preturile din municipiu au luat-o razna. „Este o veselie generala in Sibiu.

Dar in spatele acestei veselii se petrece ca in vorba aia cu gardul si cu leopardul. Imbracamintea, alimentele, totul este mai scump de doua ori fata de alte municipii. La noi totul e mai scump fata de Mures, Alba sau Cluj. Noi platim! O sa treaca si euforia cu programul Sibiu Capitala Culturala si o sa ne trezim la realitatile zilei”, a declarat Ioan Cindrea.

Critica lui Cindrea este prima adusa de catre un om politic Programului Sibiu Capitala Culturala, dupa ce intreaga clasa politica sibiana s-a intrecut in a lauda evenimentul.

PD Sibiu se mandreste ca a reusit cu ajutorul programului sa-l aduca pe presedintele Traian Basescu de trei ori in municipiu, PNTCD Sibiu spune ca ideea depunerii candidaturii Sibiului apartine fostului ministru al culturii dn perioada 1996 - 2000, Ion Caramitru, PNL se lauda ca programul este sprijinit financiar de Guvernul PNL, iar PLD afirma ca viitorul lor candidat la functia de

europarlamentar, Herman Fabini este cel care a relizat primele apropieri cu Luxemburg si de aici numirea Sibiului drept Capitala Culturala Europeana in 2007.