Zeci de baloane colorate au invadat bulevardul Nicolae Balcescu spre satisfactia trecatorilor, pentru ca, mai apoi, puhoiul colorat sa se reverse in Piata Mare.

Cateva zeci de baloane colorate au fost eliberate vineri dupa-amiaza pe bulevardul Nicolae Balcescu. „Oamenii balon”, cum au fost acestea numite, au atras imediat atentia trecatorilor, care nu au putut rezista tentatiei de a se juca cu ele. Luate la vale catre Piata Unirii, baloanele au fost rostogolite, lovite, impinse si aruncate cat mai sus intr-o distractie generala.

Avantul cu care unii trecatori s-au lasati implicati s-a dovedit a fi putin prea mare in ulele cazuri, cativa „oameni balon” avand nevoie de ingrijiri medicale sau sa spunem ca de ceva aer in plus.

Avalansa s-a oprit in prejma hotelului Imparatul Romanilor, pe terasa caruia a spart cateva ghivece de flori, insa doar pentru a se intorce inapoi spre Piata Mare, cu acelasi avant si aceeasi distractie generala. Toata lumea, inclusiv cativa turisti, au spus ca sunt foarte amuzante si ca nu au mai vazut nicaieri asa ceva.

Avalansa s-a revarsat intr-un sfarsit in Piata Mare, oamenii alergand in continuare dupa ele si continuand joaca.

Proiectul continua, asa ca mare atentie cand traversati Piata Mare, pentru ca nu se stie niciodata cand dati nas in nas cu „oamenii balon”.

Distractia Capitalei Culturale

Oamenii balon sunt creatia artistei Alina Buga si au facut parte din proiectul „Ambient Urban” desfasurat in cadrul Capitalei Culturale. „Sunt la prima mea lucrare importanta si am vrut sa fac ceva deosebit pentru oameni si un lucru altfel decat sunt ei obisnuiti cu arta”, spune Alina Buga.

Proiectul Alinei Buga este realizat in cadrul Fundatiei Culturale META, aceiasi responsabili si de „meduza vorbitoare” din Piata Mica, concertele de „greieri in poiana” din gangurile din Sibiu sau meduzele plutitoare de pe Bulevardul Nicolae Balcescu.