Duke Ellington Orchestra a demonstrat vineri seara de ce se spune ca jazz-ul s-a nacut negru, iar despre ei ca ar fi cel mai mare big-band de jazz din lume.

Concertul trupei considerate printre cele mai importante big band-uri din lume a fost deschis de doua nume celebre ale scenei romanesti - Maia Morgenstern si Anca Sigartau. Maia a venit cu un moment artistic de interpretare teatrala, care a reamintit publicului de perioada interbelica, in timp ce Anca a aratat ca pe langa faptul ca este o actrita foarte talentata, are si o voce deosebita.

„Este o alta modalitate de exprimare. Pentru mine nu exista un gen clar sa spun ca asta-i jazz, ci este un joc. Oricum avem un moment frumos in viata”, a spus Anca Sigartau. Momentele celor doua artiste romance s-au intins pe aproape o ora si jumatate, intarziind aparitia pe scena a membrilor Duke Ellington Orchestra si prelungind suspansul celor cateva sute de oameni iubitori de jazz.

Aparitia pe scena si solo-urile impresionante interpretate de membrii Duke Elligton Orchestra au fost scaldate in impresionante serii de apaluze ale publicului sibian venit sa vada jazz adevarat. Printre ei, si nume importante ale vietii publice sibiene.

La sectiunea VIP se bucurau de concert primarul Klaus Johannis cu sotia, subprefectul Marin Craciun, directorul Oficiului pentru Protectia Consumatorului Sibiu, Ilie Mitea, precum si numerosi consilieri judeteni sau locali. Concertul a inclus atat melodii compuse acum aproape o suta de ani de marele Duke Ellington, precum si cateva cantece noi.

„In toate concertele de calitate trebuie sa canti si melodii familiare publicului, dar si sa vii cu ceva nou. Muzica lui (Duke Ellington n.

r.) nu se aseamana cu nimic altceva, avea ceva unic in el, tocmai de aceea este cel mai prolific cantaret de jazz din lume”, a declarat Charlie Joung, liderul Duke Ellington Orchestra, care nu s-a putut abtine sa marturiseasca in timpul concertului cat de incantat este de Sibiu.

Duke Ellington Orchestra a venit la Sibiu in cadrul unui miniturneu prin Europa care a mai inclus Istanbulul si cateva orase din Croatia si din Spania.