Cele doua stranduri deschise in Cluj sint luate cu asalt in fiecare zi de sute de persoane care incearca sa se racoreasca. Voie buna, apa cit de cit curata si distractie cit cuprinde, cam asta gasesc clujenii la strand.

Aglomeratie

Un bazin mare si incapator, apa rece, ca de incalzirea ei se ocupa soarele, doua-trei umbrele aruncate pe marginea piscinei, citeva boxe care sa intretina atmosfera de vara si, nu in ultimul rind, terasele cu bere la frigider. Cam asta e reteta succesului in ceea ce priveste strandurile clujene.

Fie ca e inceputul sau mijlocul saptaminii, strandurile clujene devin numaidecit neincapatoare. Iar in weekend chiar nu mai ai unde sa-ti intinzi o patura, fiindca risti sa dai peste locul de plaja al altui client.

„Pai, pe la 10 plec de acasa, ca daca ajung dupa ora 11 nu mai am unde sa-mi intind patura“, sustinea o studenta grabita ieri dimineata sa ajunga la strandul „Clujana“. „Am platit 100.000 (n.r., lei vechi) si va spun ca merita. E foarte frumos si bine la strand, mai ales cind esti inconjurat de atitea fete frumoase“, constata Marius I. de pe marginea bazinului.

Se deschide Olimpicul!

Cele doua stranduri deschise in Cluj, „Clujana“ si „Sun“, incaseaza zi de zi venituri relativ sanatoase, mai ales ca nu duc deloc lipsa de clienti. Din pacate, acestea sint singurele bazine exterioare care sint deschise populatiei unui oras cu mult peste 400.000 de locuitori.

Alternativa ramine piscina exterioara de la Complexul Olimpic, insa ea nu va fi deschisa decit aproape de mijlocul lui iulie. „In acest moment, se efectueaza reparatii si finisaje, pentru ca sa putem sa oferim publicului tot ce trebuie“, sustine Vasile Pop, administratorul Complexului Olimpic.

Pina una-alta, bazinul cu apa incalzita din interior functioneaza in regim normal, insa duce lipsa de clienti, care au decis sa se balaceasca sub razele soarelui.