Asa cum anunta presedintele Iuliu Muresan in urma cu 2 zile, CFR Cluj a reusit sa perfecteze transferul a inca unui argentinian. Astfel, dupa Fabbiani, mijlocasul Emanuel Culio se va alatura si el echipei „feroviare“.

1 an in Gruia

Dupa infuzia de brazilieni si portughezi din ultimul an, CFR Cluj se orienteaza mai nou spre piata sud-americana, mai precis spre Argentina. Aducerea atacantului Cristian Fabbiani de la Lanus a fost doar inceputul acestui demers al „feroviarilor“, care se vor intari astazi cu un nou fotbalist originar din Tara Tangoului.

Este vorba despre mijlocasul stinga Emanuel Juan Culio, imprumutat de la echipa chiliana Deportes la Serena. In virsta de 24 de ani, Culio va deveni cel de-al 19-lea strain din lotul lui CFR Cluj, cel mai cosmopolit club din campionatul intern.

Fotbalistul a cazut deja la o intelegere cu noua sa formatie, urmind a petrece 1 an in Gruia, dupa care CFR-istii ar avea prima optiune de cumparare in cazul sau.

Romana, limba oficiala

In timp ce presedintele lui CFR, Iuliu Muresan, se ocupa de achizitiile pentru noul sezon, majoritatea lotului „feroviar“ isi desfasoara primul cantonament in statiunea din Austria Kossen. De altfel, elevii lui Ioan Andone au efectuat deja un prim test, impotriva formatiei Austria Viena, pe care au invins-o cu 2-0.

Iuliu Muresan a laudat, in cadrul unui interviu acordat unui post de radio, prestatia fotbalistilor sai: „Nu ne asteptam la un asemenea scor, deoarece ei erau mai proaspeti din punct de vedere fizic, dar noi avem o valoare foarte mare in lot si asta a contat. Am analizat cu Andone partida si am ajuns la concluzia ca a fost un inceput bun, sintem o echipa buna, cu un cuvint de spus.

Ioan Andone este foarte multumit de lotul pe care il are la dispozitie, de cum merg pregatirile, iar toti jucatorii sint foarte seriosi si concentrati“. Bossul ardelean a tinut sa precizeze, de asemenea, ca numarul mare de straini de la CFR nu va afecta limba oficiala a echipei, romana: „Cei veniti acum s-au integrat rapid, asta si datorita baietilor care i-au primit extraordinar.

Am facut o echipa cosmopolita, insa limba oficiala este limba romana. Cei care au venit vara trecuta vorbesc deja romaneste, iar cei care au venit acum vor invata si ei“.

Emanuel Culio:

„Pentru mine e foarte important ca voi juca in Europa. O sa avem meciuri cam o data la 3 zile, dat fiind campionatul intern, Cupa Romaniei si Cupa UEFA. Sint foarte fericit, deoarece tot timpul mi-am dorit sa joc in competitii internationale.“