Viata fetitei de 12 ani din Cirtisoara, care sufera de leucemie acuta, depinde acum de medicii din Austria. Fata va fi operata gratuit pe data de 15 iulie, insa cheltuielile de spitalizare, care se ridica la aproape 45.000 de euro, vor fi suportate de parinti.

Pentru ca fata sa poata face un transplant de maduva in Austria in luna iulie, parintii Adinei Ursu au apelat la oamenii de bine si se pare ca au avut succes. Si-au prezentat povestea la un post de televiziune din Romania, iar Gigi Becali s-a oferit sa doneze 28.000 de euro necesari pentru operatia fiicei lor in Austria.

Mai mult, ei au reusit sa obtina si o asigurare medicala in Austria penttru fata care-i va scuti de costul operatiei, dar si de plata medicilor. Mai au nevoie doar de 45.000 de euro pentru a acoperi cheltuielile de sedere pentru fata si mama ei, care vegheaza la capatiiul fetei zi si noapte.

Oameni sensibili

Viata Adinei Ursu, fetita care a fost diagnosticata in urma cu cinci ani cu leucemie, depinde acum de medicii din Austria. Dupa ce parintii acesteia au fost pe la televiziuni, ziare si au batut pe la usile firmelor si oamenilor de afaceri din Sibiu, in conturile special deschise sau pur si simplu direct de la oamenii de bine, parintii copilei au reusit sa stringa banii necesari pentru operatie.

„Eram in culmea disperarii, am vindut chiar si o parte din lucrurile din casa. Multumim tuturor celor care ne-au inteles necazul si ne-au ajutat cu bani. am fost la un post local de televiziune, iar domnul Becali a auzit de necazul nostru si ne-a dat direct in mina 28.000 de euro. Dupa aceasta emisiune, oamenii au mai trims in cont 19.000 de euro.

Multumim tuturor oamenilor de bine care mi-au dat o mina de ajutor ca sa-mi vad fata crescind", spuen Gheorghe Ursu, tatal fetei.

Asigurare in Austria

Familia Ursu avea restanta de plata la clinica unde este Adina internata de circa 200.000 de euro. Cu ajutorul unei banci, dar si a unui medic, ei au reusit sa-si plateasca datoriile, dar si sa obtina o asigurare medicala pentru Adina in Austria. „Asigurarea din Romania nu era valabila in Austria.

Ne-a ajutat un medic de acolo cu o asigurare si acum nu mai trebuie sa platim serviciile medicilor si medicamentele. Este o realizare foarte mare. O banca ne-a donat suma de 130.000 de euro si ne-am platit datoriile pe care le aveam din urma. Este un lucru extraordinar!", spune, cu lacrimi in ochi, Gheorghe Ursu.

Ajutati de primar

Primarul comunei Cirtisoara, Dorin Magda, spune ca in toata aceasta perioada, Primaria a acordat sprijin financiar familiei greu incercate. „Le-am ofeit transport sa mearga la diferite spitale si i-am insotit la emisiuni televizate pentru a le sustine cazul.

Speram ca operatia sa decurga bine si Adina sa se intoarca sanatoasa acasa si sas e bucurie de o copilarie linistita", spune Dorin Magda, primarul comunei Cirtisoara.

Salvati o viata

Rugaciunea parintilor este ca Dumnezeu sa intervina si ca in urma tratamentului, Adina sa nu mai aiba nici o reminiscenta de leucemie, deoarece, dupa afirmatia medicului principal, doar atunci un transplant de maduva ar avea sens. Insa, pe linga acest apel la rugaciune, este nevoie si de un suport financiar sustinut.

Cei ce pot ajuta cu donatii in bani pot depune sumele in conturile RO69CARP033000112855RO01 (in lei), RO26CARP033000112855EU01 (in euro) sau RO83CARP033000112855US01 (in dolari), deschise la Banca Comerciala Carpatica din Sibiu, sau pot contacta familia Ursu Gheorghe in comuna Cirtisoara nr. 626, la numerele de telefon 521.612 ori mobil 0743.113.771.