S-au intilnit primarii cu prefectul, sefii de instiutii descentralizate si reprezentantii Autoritatii de Sanatate Publica (in lipsa presei !!!), prefectul cu Colegiul Prefectural, etc.Cu acest prilej am aflat cel putin doua lucruri ce evidentiaza realitati socante.

Astfel, ASP a amenintat cu sanctiunea 15 primarii din judet care nu au nici o preocupare in ce priveste verificarea calitatii apei pe care o consuma zilnic locuitorii lor, precum si faptul ca nu exista in Vrancea nici o plaja care sa aiba loc de imbaiere autorizat! Putem constata inca o data cit pret pun alesii vrincenilor din diverse localitati pe sanatatea celor la care vin o data la patru ani

sa le ceara voturile. In afara de asta ramine, insa, impresia ca numai in ocazii nu prea fericite, de acest gen, sint privite cu seriozitate lucruri care ar trebui sa se regaseasca printre preocuparile curente responsabile ale celor platiti din bani publici sa se ingrijeasca de asigurarea unor conditii de minima igiena ale comunitatilor.

Ce ne-am fi facut daca n-ar fi fost canicula din vara asta? Am fi ramas, probabil, cu falsa convingere ca toate-s bune si frumoase in Vrancea, fara a afla despre riscurile deloc minore in care-si duc traiul in 2007 multi dintre semenii nostri. Asta in timp ce principiile selectiei naturale par a fi iata mai actuale ca niciodata.