Sustinatorii investitiei in exploatarea aurului au iesit in strada si au amenintat ca respingerea proiectului va insemna condamnarea zonei

Cateva zeci de persoane au participat, ieri, la un miting organizat la Rosia Montana in scopul sustinerii proiectului minier initiat de compania canadiana Gabriel Resources. Mitingul a fost organizat de Asociatia "Pro Dreptatea Rosia Montana", o organizatie formata din localnici din zona care sustin proiectul minier.

Actiunea s-a dorit, potrivit organizatorilor, o incercare de sensibilizare a autoritatilor cu privire la soarta mineritului si a zonei Rosia Montana.

Doi membri ai asociatiei si-au agatat in mod simbolic funia de gat, iar mai multe sicrie au fost expuse in centrul localitatii Rosia Montana, gest prin care au incercat sa arate ca "moartea este singura solutie", in cazul respingerii de Guvernul Romaniei a proiectului de exploatare miniera.

Vicepresedintele Asociatiei Pro Dreptatea Rosia Montana, stefan Oprisa, a explicat, metaforic, ca singura solutie care le ramane locuitorilor din zona, in cazul in care "Guvernul Romaniei, omoara mineritul"

este "spanzuratoarea". Printre protestatari au fost si angajati ai Societatii Rosia Montana Gold Corporation.

Primarul comunei, Virgil Narita, unul dintre sustinatorii proiectului, a spus ca prin respingerea investitiei Rosia Montana este condamnata. "Nu se arata la orizont vremuri prea bune pentru localnici si Rosia Montana", a spus Narita.

A fost prezent, de asemenea si consilierul judetean Viorel Hutuleac, lider al sindicatului de la Cuprumin Abrud, un alt sustinator important al investitiei Gabriel Resources.

Pe bannerele afisate se putea citi: "Vrem sa muncim in minerit, nu in Occident la cersit", "Rosia nu va muri, va prospera datorita acestei investitii", "Este singura solutie ramasa, sansa noastra, salvarea mineritului", "Rosia si Abrudul au fost si vor fi centre miniere".