Sotia directorului DGFP Bistrita-Nasaud, Raveca Tintean, vrea sa isi prelungeasca magazinul pe spatiul verde si o parte dintr-un trotuar

Sotia directorului Directiei Generale a Finantelor Publice Bistrita-Nasaud vrea sa-si extinda magazinul situat la parterul unui bloc din Bistrita pe spatiul verde si o parte din trotuar. In acest sens, Raveca Tintean a depus o cerere la Primaria Bistrita. Proiectul se afla pe ordinea de zi a urmatoarei sedinte de Consiliu Municipal.

Magazinul "Meridian" este amplasat la parterul unui bloc, insa pentru desfasurarea activitatii in parametri optimi, familia directorului DGFP, Ioan Tintean (PNL), a gasit o varianta de extindere pe domeniul public pe o suprafata de 43 de metri patrati.

"Terenul pe care se propune realizarea extinderii, partial are destinatia de trotuar de garda aferent blocului de locuinte nr. 2 str. C.R. Vivu si o parte spatiu verde apartinand domeniului public al municipiului Bistrita. Functiunea adapostita va fi un spatiu comercial cu specific fero-metal in constructia noua adaugita, care va face posibila o mai usoara aprovizionare si vinderea

marfurilor mai grele direct din magazin", se arata in raportul Directiei de Urbanism din cadrul Primariei. Familia Tintean a obtinut toate avizele, desi, de regula, nu este usor de construit pe spatiul verde.

Interesant este ca, in expunerea de motive, primarul Vasile Moldovan sustine ca "conform PUG imobilul teren este destinat construirii de locuinte si spatii comerciale, nefiind revendicat in baza prevederilor Legii nr.10/2001".

Cu alte cuvinte, in raportul directiei de profil terenul cu pricina are in PUG destinatia de spatiu verde si trotuar, dar pentru "prieteni" se poate transforma miraculos in teren destinat construirii de locuinte si spatii comerciale.

"Am amenajat noi. Am pus arbusti, dar se arunca mizerii. Am fi dorit sa cumparam suprafata, dar nu se poate. N-am pus noi coada la cireasa. Facem ce face toata lumea. Este o amenajare in continuarea spatiului comercial. Toate utilitatile sunt trase de noi, inclusiv pentru vecini. Am si ingradit acolo pentru ca era dezastru.

Un an si jumatate am umblat dupa avize pentru ca n-am vrut sa-mi folosesc influenta", a declarat directorul DGFP, Ioan Tintean.

Contract pe 20 de ani

Daca consilierii municipali vor aviza favorabil proiectul, familia directorului de la Finante va plati pentru prelungirea obtinuta prin concesionare directa o redeventa anuala in suma de 2.300 de lei/an. Contractul de concesionare va fi incheiat incepand cu data de 01 iulie 2007 pe o durata de 20 de ani cu drept de prelungire prin acordul partilor.