Zilele astea cutiile de posta ale ramnicenilor au fost umplute infara de clasica publicitate nedorita a supermarketurilor si cu un ziar denumit “Raportorul Primarului” publicatie compas a Primariei Ramnicului in care putem citii laudele pe care si le face Mircia Gutau si supusii sai pe banii sarmanilor locuitori ai Ramnicului.

Pana acum nu am scris nimic despre domnul primar Gutau pentru ca a fost implicat intr-un proces in care a fost acuzat de luare de mita impreuna cu prietenul, colegul de partid si viceprimar Dicu, proces in care au fost considerati nevinovati.

Acesta publicatie imi aduce aminte de ziarele dictatorului unde era nelipsita figura lui eminenta pe prima pagina, asa procedeaza si primarul Gutau. Frustrarile primarului sunt multe, nu o sa pierd timpul sa le enumar pe toate acum, este un om necioplit pentru care banii sunt singura valoare la care se poate raporta.

Un tip grandoman, generos cu toata presa Ramnicului, foarte putini sunt cei care nu i-au mancat din palma.

Gutau este un nobady, un intrus in viata Ramnicului. Sa amintim aici pe Isarescu - Guvernatorul Bancii Romane, Comanescu - ambasadorul Romanie la Bruxel sau pe celebrul scriitor Dinu Sararu cei mai importanit valceni cu pedigriu. In general PD-ul este un partid de nobady, oportunisti care au stiut sa exploateze cu profit maxim alianta cu liberalii.

Aproppo de „fosta” colega de partid a domnului primar Gutau, doamna prefect Handolescu trimisa si ea pe meleaguri valcene de comunisti sa-si faca stagiatura ajunsa acum prima doamna a judetului; caracterul dansei este diametral opus, daca Gutau si-a facut primaria sa semene cu casa lui Ozzy Osbourne, doamna Handolescu se da mai putin in spectacol si sta mai tot timpul pitita dupa corcodus.

Bataliile care se duc au ca scop acapararea de terenuri si obtinerea autorizatiilor de constructii; pentru ca in Ramnic se construeste pe blocuri sub blocuri pe strazi pe spatii verzi pe apa si oriunde banda de consilieri ai primariei impreuna cu primarul si viceprimarii au chef sa o faca.

Raportorul domnului primar Gutau nu pomeneste nici in treacat de investiitiile pe care Domnia Sa le deruleaza in calitate de primar in Ramnic.

Daca ai bani in Romania poti face orice si sunt tentat sa cred zvonul ca domnul primar a avut si el o bucata din prajitura domnului fost viceprefect Popescu poreclit „pantalon” care prin vanzarea Mall-ului a realizat un profit de circa 22 milioane de euroi. Asa se poate explica decizia Curtii de la Alba Iulia.

Vanitatea primarului merge asa departe incat se lauda si cu proiecte pe care inca nu le-a realizat - Hala Ramnicului una dintre putinele constructii care a spravietuit demolatorilor comunisti o sa cada victima primarului Gutau.

„Modernizarea” cum o denumesc, fara sa pastreze caracterul constructiei o sa sterga de pe fata pamantului si ultima cladire istorica care a supravietuit in centrul municipiului.

Ramnicul de azi este un oras mediteranean, locul unde totul e posibil, oras al west-ului salbatic necrutator, unde oligarhi provinciali dicteaza cu tupeu de borfasi soarta sarmanilor din Ramnic si din judetul Valcea. In acest puzzle Mircia Gutau nu este regula, este exceptia este intrusul ajuns in sistem dintr-o greseala a destinului.

Il rugam pe domnul primar sa spuna ramnicenilor in „Raportorul Primarului” ce afaceri personale mai pune la cale in Ramnic si care a fost profitul dansului de cand a ajuns in scaunul de primar. Amical si personal il sfatuiesc de domnul primar Mircia sa faca el gargara cu toata apa de ploaie pe care incerca sa o puna sub pres ramnicenilor.