Consilierii locali clujeni au aprobat ieri unificarea a doua contracte de inchiriere detinute de Fundatia Pro Vita - Mama si Copilul in blocul de pe strada Observatorului, nr 3. Presedintele Fundatiei este fostul director al ASP Cluj, consilierul local din partea PD, Florin Stamatian.

Prin unificarea celor doua contracte a rezultat un spatiu de peste 300 de metri patrati pentru fundatia Pro Vita.

Surpriza vine, insa, de la o alta sedinta a CL Cluj-Napoca, de acum cateva luni.

In 3 aprilie 2007, prin Hotararea 219, consilierii locali clujeni au suplimentat lista din 2005 a spatiilor avand destinatia de cabinete medicale, si care se vand medicilor de familie la preturi modice, cu un singur spatiu, detinut pe unul din contractele de inchiriere ale fundatiei Pro Vita.

Adaugarea pe liste a noului spatiu, in care isi duce activitatea Pro Vita, s-a facut, potrivit consilierului local Ovidiu Turdean, la recomandarea ASP Cluj, al carei director era, la acea vreme, acelasi Florin Stamatian. Presedintele care a coordonat sedinta CL din 3 aprilie, potrivit minutei, a fost tot Florin Stamatian. Acesta s-a abtinut, insa, de la vot.

De asemenea, Florin Stamatian este si reprezentantul CL Cluj-Napoca in Comisia de vanzare a spatiilor destinate cabinetelor medicale.

Prin unificarea de ieri a contractelor, fundatia medicala Pro Vita a obtinut dreptul de a cumpara ambele spatii. Potrivit consilierului local UDMR, Attila Laszlo, membru in Comisia de vanzare a spatiilor destinate a fi cabinete medicale, pretul maxim de vanzare al acestora se ridica la 7 lei pentru un metru patrat.

Cele doua spatii pe care fundatia le avea inchiriate de la Primarie, unul in suprafata de 225 de metri patrati, obtinut in noiembrie 2004, si altul de 115 metri patrati, contractat in 2001, au fost obtinute de fundatie datorita caracterului acesteia non-profit.