Parchetul de pe langa Tribunalul Mures nu are 12 milioane de lei vechi, necesari pentru a plati legistii pentru raportul intocmit in cazul mortii suspecte din Centrul de la Brancovenesti

Verdictul procurorilor in cazul mortii suspecte a Anei Elena Moldovan, tanara de 21 de ani, orfana, internata la Centrul de Recuperare si Reabilitare Neuropsihiatrica Brancovenesti, se lasa in continuare asteptat.

Medicii legisti au formulat concluziile in urma necropsiei inca de acum trei saptamani, dar Parchetul de pe langa Tribunalul Mures nu a avut cele circa 12 milioane de lei vechi necesari pentru a plati raportul medico-legal. "N-avem ce discuta. Asta e legea si noi trebuie sa o aplicam. Nu putem inainta actele medico-legale daca acest act nu e achitat.

Nu putem face nici un act fara plata", a declarat, ieri, seful IML Targu-Mures, dr. Laszlo Hecser.

"Nu s-a platit pentru ca nu au venit banii de la Bucuresti. Ieri (luni, n. red.) au sosit, iar astazi (ieri, n. red.) prin ordinul de plata 510 am facut plata", a declarat procurorul Aurelian Ardelean de la Parchetul de pe langa Tribunalul Mures. El a precizat, insa, ca ancheta va stagna in continuare cel putin cinci saptamani.

"Procurorul de caz este plecat in concediu in America si legea ne impiedica sa luam dosarul daca acesta e in lucru la un alt procuror", a completat Ardelean.

Ana Elena Moldovan a murit in circumstante suspecte in urma cu doua luni. Procurorii de la Parchetul de pe langa Tribunalul Mures au preluat cazul, existand suspiciuni ca tanara ar fi murit in urma unei hemoragii interne, cauzata de introducerea brutala in vagin a unui obiect contondent de forma cilindrica.