Abia eliberata din inchisoarea de maxima siguranta din Timisoara, unde a ispasit o condamnare de trei ani si jumatate pentru lipsire de libertate in mod ilegal si instigare la talharie, manechinul Brigitte Sfat a inceput sa-si vanda o parte din averea mostenita dupa moartea sotului ei, Octavian Sfat.

Prima proprietate instrainata definitiv a fost restaurantul Maestro, aflat intr-o zona ultracentrala, in imediata vecinatate a Pietei Operei, care a fost achizitionat de fratele unuia dintre oamenii de afaceri timisoreni de origine siriana, acuzati de fraudarea statului cu milioane de euro.

Este vorba despre Suhel Hamati, fratele mai celebrului Basel Hamati, care a si inceput transformarea unuia dintre localurile de lux din orasul de pe Bega intr-un restaurant cu specific libanez. "Domnul Hamati a cumparat tot ce tinea de Maestro, iar vechiul proprietar nu mai are nici o actiune la noua societate comerciala.

Locatia a fost renovata integral si amenajata in stil libanez, va fi adus si un bucatar de la Bucuresti, iar majoritatea felurilor de mancare vor fi preparate dupa retete arabesti", spune unul dintre apropiatii proprietarului Suhel Hamati.

In ciuda incercarilor repetate, nu am reusit sa aflam si opinia fotomodelului despre aceasta tranzactie. Restaurantul Maestro s-a aflat, cu cativa ani in urma, in centrul scandalului care a precedat arestarea Brigittei Sfat, dupa ce doi interlopi au terorizat, la instigarea divei, pe administratorului unei discoteci din oras.

Localul a fost revendicat, de asemenea, si de senatorul Ilie Sarbu, care a fost partener de afaceri cu defunctul Octavian Sfat, insa investitiile sale nu au fost recunoscute niciodata de mostenitoare.