Unitatile scolare care functioneaza in cladiri retrocedate isi vor putea desfasura in continuare activitatea. Persoanele care si-au recuperat proprietatile sunt de acord sa le inchirieze Consiliului Local al Municipiului Sibiu pentru o perioada indelungata. Consilierii locali ai Sibiului vor supune astazi la vot sumele destinate inchirierii imobilului din strada Crisanei nr.

22, cladire in care se afla Gradinita nr. 4. Pana la sfarsitul acestui an, chiria lunara platita de municipalitate reprezinta in prezent aproximativ 500 de euro. De la inceputul anului viitor, chiria va creste cu circa 83 de euro, la cursul actual. Nici in cazul Colegiului Tehnic Textil Sibiu, Colegiului National Teoretic “C.

Noica” sau a cantinei Colegiului Agricol, proprietarii nu se opun continuarii activitatii institutiilor de invatamant.

Consilierii locali ai Sibiului vor supune astazi la vot sumele destinate inchirierii imobilului din strada Crisanei nr. 22, cladire in care se afla Gradinita nr. 4. Imobilul a fost retrocedat fostului proprietar, asa ca, in prezent, nu se mai regaseste in domeniul public al municipiului.

Daca hotararea va primi acordul majoritatii consilierilor locali, contractul de inchiriere va asigura functionarea Gradinitei nr. 4 pana la sfarsitul lunii iulie 2011.

“In urma negocierilor purtate, proprietarul imobilului, Horedt Herbert Martin, a fost de acord cu incheierea unui contract de inchiriere pe durata 1 iulie 2007 - 30 iulie 20011”, se arata in raportul Serviciului de Administrare a Unitatilor de Invatamant Preuniversitar de Stat din cadrul Primariei Municipiului Sibiu.

Cladirea si terenul, la un singur pret

Pana la sfarsitul acestui an, chiria lunara platita de municipalitate reprezinta in prezent aproximativ 500 de euro. De la inceputul anului viitor, chiria va creste cu circa 83 de euro, la cursul actual. Sumele includ inchirierea imobilului construit pe o suprafata de 311 metri patrati, dar si a curtii care are 854 de metri patrati.

“Cuantumul chiriei pentru perioada 1 iulie 2007 - 31 decembrie 2007 a fost negociata si stabilita sub nivelul prevazut de HG nr. 343/2007 la suma de 1.600 lei / luna, iar restul perioadei inchirierii, 1 ianuarie 2008 - 30 iulie 2011, la suma de 1.866 lei / luna.

Mentionam ca aceasta chirie este stabilita doar pentru imobilul constructie, intrucat la chiria pentru teren proprietarul a renuntat”, se precizeaza in raportul de specialitate.

Inchirieri de lunga durata

Nici in cazul Colegiului Tehnic Textil Sibiu, Colegiului National Teoretic “C. Noica” sau a cantinei Colegiului Agricol, proprietarii nu se opun continuarii activitatii institutiilor de invatamant. Conform primarului Klaus Johannis, proprietarii sunt de acord sa inchirieze Consiliului Local al Sibiului cladirile pe care le-au recuperat, pentru perioade de 20-30 de ani.