Toate proiectele propuse in Consiliul Judetean au fost votate la unison, in cadrul sedintei ordinare de ieri. Singurul conflict a venit atunci cind s-a pus problema eliberarii Casei Albastre de catre muzeul condus de Corneliu Bucur.

Cel mai „fierbinte" proiect de hotarire a fost cel cu numarul 5, prin care deliberativul judetean a cedat Muzeului National Brukenthal spatiul Casei Albastre. Altminteri, Ministerul Culturii ameninta sa anuleze investitii de aproape 900.000 de euro in reabilitarea monumentului.

Directorul CNM „Astra", institutie care ocupa la ora actuala imobilul, a facut o ultima incercare de a-i convinge pe consilierii judeteni ca mutarea nu este un lucru bun. Pentru ca proiectul de hotarire prevedea mutarea colectiilor la Casa Artelor, Corneliu Bucur a argumentat ca noua locatie nu ar fi suficient de spatioasa.

Insa „cartile" erau deja facute, iar intre cele doua complexuri muzeale exista o conventie inca din 18 decembrie 2001. Mutarea a fost votata in unanimitate.

13 in total

In cadrul aceleiasi sedinte, presedintele Martin Bottesch a propus un proiect cu privire la rectificarea bugetului propriu si alocarea de sume din fondul de rulment pe anul acesta, care a primit aprobarea membrilor. Urmatorul proiect, initiat de aceasta data de Ioana Blaga Frunzescu, presedinta comisiei de cultura, a vizat completarea programului actiunilor cultural-sportive pe anul 2007.

Si acesta a primit un „da". In continuare, s-a aprobat componenta si regulamentul de organizare si functionare a comisiei de evaluare a persoanelor adulte cu handicap. Apoi, un proiect de sezon: siguranta serviciile montane pe perioada verii si dotarea cabanelor pentru prevenirea accidentelor montane.

Tot in sedinta de ieri, jurista Nicoleta Birza a fost desemnata sa reprezinte Consiliul Judetean in Consiliul Etic al Spitalului de Pneumoftiziologie. Dupa votul la foc automat, alesii s-au relaxat in timp ce li se aduceau in atentie cinci informari, printre care raportul de activitate al vicepresedintelui Gheorghe Dicu, axat pe stadiul lucrarilor de pe santiere.

Proprietatea, subiect sensibil

Un alt subiect care a stirnit discutii mai lungi, desi a pornit de la o simpla informare, a fost cel al reconstituirii dreptului de proprietate privata asupra terenurilor agricole. Aici s-a facut auzita vocea subprefectului Marin Craciun, care a anuntat ca solutile birocratice sint in lucru, dar vestile bune intirzie sa apara.

„Sint in lucru protocoale intre Administratia Domeniilor Statului si comisiile locale. Intr-adevar, Sibiul are probleme in acest sens deoaerce nu s-a finalizat inca procesul de incheiere a protocoalelor. Speram ca pina la anul sa fie totul pus la punct", le-a spus Craciun consilierilor judeteni.