7 mp de spatiu verde pentru fiecare ploiestean

de Raluca Eparu     Monitorul de Prahova
Luni, 2 iulie 2007, 0:00


Ar trebui 19 mp
Directorul ADPP, Ionut Ionescu sustine ca gratie unei hotarari de consiliu local din 2003, contestata la vremea respectiva de toti, doboraturile de copaci nu se mai fac decat cu foarte multe avize, ceea ce a insemnat salvarea multor arbori.

In plus, Ionescu sustine ca oriunde s-au taiat copaci, ori acolo, ori in alta parte a orasului s-au plantat pentru fiecare copac taiat, doi in loc.

Chiar si asa, dupa un studiu neoficial, tinand cont de modalitatea de calcul care ia in consideratie numai spatiul verde de pe domeniul public adica 174 ha, raportat la 250.000 de locuitori, reiese ca fiecarui ploiestean ii revine nu mai mult de 6,9 mp de spatiu verde, iar nu 19 mp atat cat ar trebui daca s-ar respecta normele UE in domeniu.

Nu sunt parcuri
Fata de aceasta chestiune, inspectorul sef de la Agentia pentru Protectia Mediului Prahova, Camelia Steliean are mai degraba pozitia cetateanului obisnuit: „Nu pot spune ca sunt suficiente parcuri la nivelul Ploiestiului. De fapt, daca ma gandesc mai bine, nu avem decat parcul de la Sala Sporturilor. In rest, betonul este mai mult decat iarba si pomii”. R.E.
Primaria Ploiesti are, insa, trei proiecte care ar putea remedia situatia.

Astfel, pe 40 ha la Vest se va face un ansamblu sportiv cu piscina, stadion si sala de sport, dar si cu un spatiu verde aferent, rampa Teleajen va fi impadurita si transformata astfel intr-un spatiu verde activ si in imediata apropiere a Garii de Vest va aparea Parcul Libertatii, unde deja au fost plantati puieti.


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

125 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS

ESRIHotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by