Hotelul Ramada a fost scena pe care s-a desfasurat teatrul alegerilor din cadrul PNL Sibiu. 17 persoane din cele 21, cate au fost alese in conducerea judeteana a partidului se cunosteau inca de dinainte de a se depune primul vot in urna. ZIARUL de Sibiu a intrat in posesia unui bilet distribuit la membrii de partid pe care era insirata echipa ideala, care ar fi trebuit aleasa.

In urma votului, in afara primarului din Copsa Mica, Tudor Mihalache, care a candidat pentru un post de vicepresedinte, Nicolae Petria, Cristian Saftescu si Ioan Nicoara, care au vrut un loc de membru in Biroul Permanent Judetean, au intrat toate numele trecute pe bilet.

Practica voturilor directionate nu este insa noua si a fost brevetata cu succes si de alte partide. Practica de a distribui echipa ideala a venit dupa ce statutul partidului s-a schimbat si nu a mai fost posibil votul unei echipe. La alegerile trecute, fiecare liberal care a candidat la sefia partidului a venit cu o echipa de vicepresedinti.

Statutul PNL s-a schimbat , astfel incat fiecare membru in Biroul Permanent Judetean, presedinte, sau vicepresedinte a trebuit ales nominal. Prin listuta distribuita votantilor s-a dorit „dirijarea” votului pentru anumite persoane, agreate de grupul de conducere. „Orchestratia” a fost confirmata de primarul orasului Copsa Mica, Tudor Mihalache.

„Eugen Mitea s-a lipit de un Birou Judetean beton. Stiu de biletel si cred ca e o dovada de maturitate politica a organizatiilor care sunt acum capabile sa negocieze intre ele. Isi manifesta puterea pe care o au. Ca observatie negativa pot spune de nerespectarea intelegerii existente pe acest bilet de organizatiile Medias si Sibiu”, spune liberalul.

Au existat patru greseli, astfel incat biletul sa fie identic cu rezultatul votului. Surse din cadrul PNL spun ca totul are o logica. „A existat o intelegere, insa Mediasul a tradat. Ei ar fi trebuit sa aiba ca reprezentant pe primarul din Copsa.

Mediasul nu a vrut sa fie reprezentat de un om din Copsa Mica si au renuntat la un post de vice, in folosul unui post in plus in Biroul Permanent Judetean”, ne-a spus sursa. „Intrusul” din Medias, care nu era pe biletel si a fost votat de liberali este Mircea Lupu. S-a nascut in Bazna, locuieste in Medias si lucreaza in cadrul Romgaz.

Ganduri pentru primarie

Invitatii de la centru veniti la evenimentul liberalilor sibieni au avut un singur gand: primarul Klaus Johannis a crescut in sondaje, pentru ca PNL nu a stiut sa spune ce a reliazat pentru Sibiu. Atat ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu, cat si ministrul Transporturilor, Ludovic Orban sau fostul ministru al Apararii Teodor Atanasiu au fost de aceasta parere.

Mult mai, primarul Devei, Mircia Muntean, a venit cu un discurs putin mai agresiv. „Johannis a ajuns acolo datorita unei echipe, iar echipa se numeste Egen Mitea”, a spus primarul, moment in care Nicolaescu a comentat: „sa nu ii cream greutati in plus colegului Mitea”. Proaspatul lider al PNL Sibiu crede ca opiniile spuse de catre colegi nu ii vor dauna.

„A fost un discurs obiectiv si realist, al domnului Muntean. Este putin probabil sa ma deranjeze, cand se mentioneaza niste lucruri evidente, niste lucruri care pot fi corectate si care pot fi imbunatatite. Suntem un partid care ne facem autocritica si care ne-o insusim”, a mai spus Eugen Mitea.

Alarma

In momentul in care responsabilul financiar al partidului, Valeria Isaicu, prezenta raportul contabil, in hotel a izbugnit alarma. Momentul a fost speculat de Eugen Nicolaescu. „Oganizatia PNL Sibiu a fost incercata in ultimele luni de unele plecari a unor colegi. Probabil ca aceasta alarma care a sunat a fost un semnal al curatirii de pacate.

Cei care au ramas printre noi, sunt cei care au ramas curati, a spus ministrul sanatatii.

Stoica liberalul

La reuniunea liberalilor a venit si senatorul Ilie Stoica. A fost primul moment in care s-a afisat ca proaspat membru PNL. „Cu certitudine vom incepe co colaborare cu domnul Stoica. Pentru noi, venirea lui este este un suflu nou. Sunt proceduri care trebuie indeplinite, pana sa fie membru plin. Trebuie mai intai sa adere la organizatia din Avrig.

Are un loc in Biroul Permanent Judetean al PNL, conform statutului, pentru ca este parlamentar”, a spus despre proaspatul coleg, Eugen Mitea. Legat de sustinerea lui Stoica pentru presedintele Traian Basescu, Mitea a fost transant. „Uneori in viata faci greseli, a persista in greseala e grav. El si-a dat seama”, a mai spus proaspatul presedinte.

Eugen Mitea (303) prezent

Vicepresedinti

Gheorghe Dicu (257) prezent

Mircea Cazan (242) absent

Roberto Dietrich (220) prezent

Minerva Boitan (184) prezent

Dumitru Banciu (161) prezent

Absent: Tudor Mihalache

Membrii in Biroul Permanent Judetean

Valeria Maria Isaicu (211) prezent

Sorin Inocentiu Serbu (162) prezent

Marcel Luca (158) prezent

Razvan Pop (155) prezent

Ligia Moldovan (155) prezent

Ilie Vasiu (142) absent

Florin Jugarean (131) prezent

Constantin Fesan (122)

Ioan Nicoara (122) prezent

Puiu Fesan (119) prezent

Mircea Pasca (115) prezent

Adela Dobrescu (109) prezent

Florin Stoia (108) prezent

Gheorghe Nicolaescu (104) absent

Mircea Lupu (91) absent

Nu au intrat, desi erau pe lista:

Nicolae Petria

Cristian Saftescu

Ioan Nicoara

Supleanti

Constantin Serb

Marinel Boariu

Ioan Bunea

Constantin Marian

Cornel Surdu

Florina Ivan

Vasile Vlad

Alexandru Zavatin

nota: cei absenti nu figureaza pe lista distribuita membrilor