Comandantul Politiei Uricani este acuzat ca a batut un localnic chiar in sediul institutiei

Comandantul Inspectoratului Judetean de Politie Hunedoara, Alexandru Draghici Rosioru, va demara astazi o ancheta care il vizeaza pe comandantul Politiei orasului Uricani, Danut Mocanu, acuzat ca a agresat un localnic chiar in sediul Politiei.

Un localnic din Uricani, Costel Scripcaru, l-a acuzat pe comandantul Politiei Uricani, Danut Mocanu, ca l-a batut cu pumnii si picioarele si ca l-a dat cu capul de pereti in seara zilei de 25 iunie, fiindca nu ar fi vrut sa-l insoteasca la sediul Politiei. Scripcaru spune ca a fost luat de pe strada, dat cu capul de masina politiei si apoi dus la sectie, unde a fost batut cu bestialitate.

Barbatul a chemat paramedicii de la SMURD in ajutor, dupa ce a iesit din sediul Politiei Uricani, care l-au transportat la Spitalul Orasenesc Lupeni. Reprezentantii SMURD Valea Jiului au confirmat faptul ca a existat o solicitare la Uricani, barbatul fiind gasit pe banca din fata Politiei.

Reprezentantii SMURD spun ca solicitantul consumase bauturi alcoolice si era lovit, diagnosticul stabilit de medicul de garda fiind "politraumatism prin agresiune".

In replica, seful Politiei Uricani spune ca Scripcaru este un individ periculos care are mai multe sanctiuni contraventionale si chiar o condamnare la inchisoare. Comandantul neaga toate acuzatiile aduse. "In ceea ce priveste faptul ca a fost agresat in politie, va pot spune ca s-a autoagresat, lucru confirmat de catre SMURD.

Nu l-a batut nimeni, la ora 17.30 a plecat din sediul de Politie, iar abia la ora 23 a fost preluat de SMURD. Este cunoscut ca se automutileaza, chiar cumnatul lui a venit sa depuna marturie la noi in acest sens", a declarat ieri Danut Mocanu.

Este pentru prima data in judetul Hunedoara cand comandantul unei unitati de politie este acuzat de agresiune.