Fostul presedinte al PNL Arad, Sever Jurca, a castigat, sambata, alegerile pentru sefia organizatiei judetene a PLD. El a obtinut 320 de voturi, in timp ce contracandidatul sau a obtinut doar 57 de voturi, iar 9 voturi au fost anulate. "Am candidat pentru ca am fost printre primii care am avut initiativa formarii noului partid si am fost cel care a format grupul de initiativa pe plan local. Mi s-a parut normal in aceste conditii sa candidez", a sustinut fostul liberal.

Initial, Sever Jurca era singurul candidat pentru functia de presedinte al organizatiei judetene a liberal-democratilor aradeni. Insa, in ultimele zile, un grup din interiorul organizatiei judetene si-a exprimat nemultumirea fata de modul in care au decurs alegerile municipale desfasurate in urma cu doua saptamani.

Este vorba de o parte dintre membrii organizatiei din cartierul Aurel Vlaicu, condusi de Iosif Cretiu si din care face parte si Dorin Filip, care si-a depus pe ultima suta de metri candidatura. Protestatarii au sustinut ca Jurca este un om "care daca nu era dat afara pe usa din dos a PNL, ne vorbea azi in calitate de opozant".

De asemenea, acestia l-au mai acuzat pe noul presedinte al PLD Arad ca nu si-a facut public dosarul de la CNSAS.

La Conferinta Judeteana de alegeri a PLD Arad, la care au fost prezenti aproximativ 400 de delegati din teritoriu, a participat si vicepresedintele partidului, Valeriu Stoica, dar si senatorul Viorel Arion.

Sever Jurca a castigat, anul trecut, alegerile pentru sefia PNL Arad. Ulterior, Jurca a fost exclus din PNL, dupa ce a fost acuzat ca a facut mai multe declaratii impotriva conducerii partidului.