Lupta firmelor de salubritate pentru a castiga monopolul asupra pietei serviciilor de curatenie din municipiul Ramnicu Valcea este una acerba, razboiul ducandu-se in principal intre "Urban" SA si "Rosal Group" SRL. Intre cei doi concurenti a izbucnit un real razboi din cauza practicilor de presiune aplicate asupra populatiei de reprezentantii "Urban".

Este vorba de incercarea de preluare a clientilor de la firma concurenta, "Rosal Group", "Urban" apeland la o metode destul de neortodoxe, si anume dubla facturare sau chiar amenintarea cu procese in instanta fata de asociatiile de proprietari sau persoanele fizice sau juridice care incheiasera contracte cu "Rosal".

Mai mult, pe adresa Primariei orasului au sosit mesaje din partea clientilor "Rosal", care semnalau presiunile la care sunt supusi de "Urban" pentru a renunta la firma concurenta.

Cu toate acestea, plangerile depuse de reprezentantii "Rosal" la Serviciul Gospodarire Comunala sau Garda Financiara au ramas pana in prezent fara nici un raspuns.

“Dubla facturare este inca o metoda pe care reprezentantii Urban o folosesc din plin pentru a ne santaja clientii. Dincolo de prejudiciul pe care ni-l aduc, nu inteleg cum este tolerata o astfel de practica de catre administratia publica locala.

In primul rand este o bataie de joc fata de cetatenii orasului, care sunt extorcati de bani de catre o firma ce nici macar nu presteaza serviciile pe care le reclama. Multi dintre ei au platit in doua locuri.

In plus, sunt amenintati cu procese in instanta sau daca nu vor sa rezilieze contractul cu noi sau nu vor sa achite facturile Urban”, a declarat, pentru presa locala, directorul sucursalei ramnicene a Rosal Grup SRL, Ion Visalon.