Echipele din Liga 1 si-au aflat oponentele din prima jumatate a sezonului ce urmeaza. CFR-istii, desi au parte de un program greu la inceputul competitiei, sint increzatori ca isi vor duce la bun sfirsit obiectivul cistigarii titlului.

Debut fulminant

Ieri s-a stabilit programul turului editiei 2007-2008 a Ligii 1. La mai putin de o luna pina la debutul principalei competitii fotbalistice a tarii, echipele din Liga 1 si-au aflat adversarele din prima parte a sezonului urmator. Un sezon care este apreciat de catre majoritatea celor implicati in fenomenul sportiv drept cel mai disputat de la Revolutie incoace.

Nu doar lupta pentru titlu va fi una incrincenata, unde cinci echipe si-au anuntat deja candidatura (n.r., Steaua, Dinamo, Rapid, CFR Cluj si Poli Timisoara), ci si cea pentru ocuparea celor sapte locuri de cupe europene de care Romania va dispune incepind din sezonul urmator.

Una dintre pretendentele la coroana de campioana a Romaniei, CFR Cluj, nu s-a regasit printre favoritele sortilor la stabilirea programului Ligii 1, echipa din Gruia avind un orar dificil in prima parte a campionatului. Astfel, „feroviarii“ vor intilni in prima etapa pe Otelul Galati, una dintre formatiile redutabile ale provinciei.

Urmeaza, pe rind, Poli Timisoara, Universitatea Craiova si Steaua, toate trei angrenate in cursa pentru ocuparea unui loc de cupa europeana. Confruntarile cu celelalte contracandidate la titlu ale CFR-istilor vor avea loc in etapele a 9-a (Dinamo) si a 12-a (Rapid).

„Nu conteaza programul“

Presedintele lui CFR, Iuliu Muresan, a remarcat si el programul dificil pe care echipa sa il va intimpina in debutul sezonului, insa a tinut sa precizeze ca acest aspect este irelevant pentru o echipa ce tinteste titlul suprem: „Avem un program foarte greu, invers fata de cel de sezonul trecut, cind am intilnit in primele etape formatii mai accesibile.

Insa asta nu conteaza prea mult pentru noi, de vreme ce ne-am propus sa cistigam toate meciurile si, implicit, titlul. Oricum, pe final vom avea parte de confruntari mai usoare, in compania unor nou promovate ca Dacia Mioveni sau Universitatea Cluj“.

Intr-adevar, in campionatul precedent, CFR-istii au beneficiat de un start relativ lejer, cu meciuri impotriva unor formatii precum Otelul Galati, Unirea Urziceni, Ceahlaul Piatra Neamt, FC National sau Pandurii Tirgu Jiu. „Oricum, si daca jucam in primele etape cu Steaua, Dinamo, Rapid si Universitatea Craiova, tot trebuia sa cistigam fiecare meci.

Avem o echipa buna si nu e este teama de nimeni“, a conchis presedintele clujean.

Ioan Andone:

„Pentru mine, primul meci, cel cu Otelul Galati, va fi unul foarte important. Pentru a cistiga titlul, echipa are nevoie de un start reusit si de constanta. In orice caz, parerea mea e ca acest lot este cel mai bun pe care l-am antrenat vreodata. Spre exemplu, echipa Dinamo pe care am luat-o de la Cornel Dinu in 2002 era mult sub aceasta a CFR-ului.“