Municipalitatea din Campia Turzii va crea noi spatii de locuit pentru cele 12 familii afectate de incendiul din 15 iunie, din cartierul Lut.

La propunerea sefului serviciului de Asistenta Sociala, Floriana Prahoveanu, si a sefului Serviciului pentru Situatii de Urgenta, Ioan Macra, consilierii locali au fost de acord, in cadrul sedintei de saptamana trecuta, cu achizitionarea unor module cu destinatia de locuinta, pentru ca cele 62 de persoane sa se mute in spatii normale de locuit.

In momentul de fata, cele 12 familii locuiesc in corturi puse la dispozitie de Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta Cluj, aceasta fiind insa o solutie temporara de adapostire. Data fiind si vremea schimbatoare, gasirea unei solutii se impunea de urgenta.

Propunerea executivului a fost agreata de cea mai mare parte a consilierilor locali, mai putin a alesului PNTCD, Avram Gal, care a tinut sa isi anunte colegii ca cetatenii de la Lut nu sunt de acord cu mutarea in module. „Am vorbit cu oamenii si acestia mi-au spus ca nu sunt de acord cu aceste containere. Ei doresc sa ramana la vechile lor locuinte.

Investim cu aceste module o groaza de bani, cand ar trebui sa ne axam pe reconstructia caselor arse de flacari”, a fost de parere Gal. Pozitia sa nu a gasit ecou in randul colegilor din forul legislativ. In schimb, argumentele aduse de primarul, Ioan Vasinca, i-a convins asupra utilitatii acestei investitii.

„Am constituit un comitet pentru situatii de urgenta, care a hotarat ca pana la reconstruirea locuintelor, acei oameni trebuie sa locuiasca in conditii de igiena. Vom achizitiona un numar de 12 containere, adaptate ca spatii de locuit si 2 containere dotate sanitar, care sa ofere conditii normale familiilor respective, mai ales ca majoritatea au copii.

Modulele vor fi montate in zona Lut, pe domeniul public”, a explicat intentia executivului, primarul Ioan Vasinca.

Tot pentru a veni in sprijinul acestor oameni, alesii locali au decis scutirea de la plata taxelor pentru eliberarea actelor de stare civila si a actelor de identitate a tuturor celor afectati de incendiul din cartierul ,,Lut”.

Consilierul independent, Cornel Popovici, a propus ca fiecare membru al consiliului Local sa isi doneze indemnizatia pe luna iulie. Atat Popovici, cat si democratul, Cristian Haiduc, au declarat in plen ca vor renunta la indemizatie timp de o luna, aceasta urmand sa revina cate unei familii afectate de incendiu.

Si social democrata, Eugenia Popa, a facut apel in cadrul sedintei, televizate de One Tv Turda, ca sotiile consilierilor si alte femei cu inima mare din localitate sa doneze paturi, imbracaminte si lenjerie de pat pentru aceste familii.