Incepind cu 9 iulie, AJOFM Cluj face inscrieri pentru tirgul de joburi scoase la concurs de Carrefour. Lantul francez de hipermarketuri angajeaza 600 de persoane in viitorul amplasament de la Polus Center.

Inscriere prin telefon

La doar citeva zile de la incheierea celui mai mare tirg de joburi organizat de Agentia Judeteana de Ocupare a Fortei de Munca (AJOFM) la Cluj, cind peste 8.200 de persoane si-au depus CV-urile pentru a fi angajati la fabrica de telefoane mobile Nokia, agentia face demersuri pentru inceperea inscrierilor persoanelor care doresc sa munceasca in viitorul supermarket Carrefour, ce se va deschide in

septembrie in incinta Polus Center. Incepind de lunea viitoare, 9 iulie, si pina in 20 iulie, clujenii se pot inscrie pentru a participa la bursa de locuri de munca care se va desfasura in incinta Casei de Cultura a Studentilor (CCS) Cluj, in perioada 20 iulie - 6 august.

Directorul AJOFM Cluj, Daniel Don, a specificat ca persoanele doritoare se pot inscrie la o linie de telefon gratuita (telverde).

Se cauta muncitori cu studii in comert

Lantul hipermarketurilor Carrefour deschide in septembrie primul punct de lucru din Cluj-Napoca si urmareste sa angajeze in jur de 600 de persoane.

Angajatorii cauta indeobste persoane cu studii medii, care vor ocupa posturi ca operatori, lucratori comerciali, operatori-vinzatori, supraveghetori etc., dar au si citeva posturi pentru cei cu studii superioare, care vizeaza functii ca asistent de resurse umane sau agent de monitorizare preturi.

Don a mai explicat ca in 20 iulie, data inceperii tirgului de joburi, se va organiza si un seminar in care vor fi prezentate date legate de salarii si conditiile de munca.

„Ne asteptam sa se inscrie cele aproximativ 200 de persoane care au absolvit cursuri de lucratori in comert, dar si absolventii din invatamintul preuniversitar care pina la acea data ar trebui deja sa se inscrie in baza noastra de date“, ne-a declarat Daniel Don.

Oficialii AJOFM Cluj estimeaza ca, o data cu lantul de angajari care se vor face pina la sfirsitul anului in judetul Cluj, rata somajului va scadea de la 2,7%, cit este acum, la sub 2%.

Primul Carrefour clujean

Carrefour Romania va deschide, in toamna acestui an, primul sau hipermarket din Cluj-Napoca, in cadrul Polus Center, investitia fiind estimata intre 25 si 40 de milioane de euro. Hipermarketul va avea o suprafata de vinzare de 8.000 de metri patrati si 1.500 de locuri de parcare.

In prezent, Carrefour are in Romania sapte hipermarketuri, dintre care patru in Bucuresti si cite unul in Ploiesti, Brasov si Constanta, investitia totala ridicindu-se la 200 de milioane de euro.