AVAS a primit in luna aprilie doua oferte de consultanta financiara din partea companiei AT Kearney si a unui consortiu condus de Alpha Bank. Valoarea estimata de AVAS pentru licitatia de selectare a consultantului producatorului iesean de medicamente este de pina la 415.000 de euro.

"Ofertele depuse au fost foarte scumpe, de trei ori mai mari decit valoarea aprobata in Consiliul Director al AVAS!", a precizat ieri vicepresedintele institutiei, Laszlo Gyerko.

El a mentionat ca, in cazul in care nici unul dintre cei doi ofertanti nu va accepta pina la jumatatea lunii viitoare sa semneze un contract cu o valoare cuprinsa in bugetul AVAS, atunci privatizarea companiei Antibiotice se va realiza fara consultant financiar.

"Noi nu vom putea majora suma cuprinsa in buget! Daca nu vor accepta (ofertantii - n.r.), va trebui sa luam o alta decizie, adica sa privatizam Antibiotice fara consultant, numai cu experti ai AVAS!", a mentionat Gyerko.

Acest aspect nu ingrijoreaza conducerea companiei iesene. "Cel mai bine stiu cei de la AVAS daca pentru privatizarea Antibiotice au nevoie de un consultant financiar. In conditiile in care in cadrul institutiei exista specialistii necesari, atunci se poate renunta la consultantul financiar!", a declarat ieri Ioan Nani, directorul general al Antibiotice SA.