Preturile foarte mari ale biletelor pentru statiunile de odihna de pe Litoral sau din statiunile de pe Valea Prahovei sau Valea Teleajenului, ii tin departe de concedii pe multi dintre prahoveni. Cei care doresc totusi sa petreaca doar cateva zile in aer liber, cea mai simpla si ieftina solutie o reprezinta vacanta la cort.

Acest fel de turism face sa creasca serios vanzarile din supermarket-uri, in special la articolele de camping si sa umple la refuz mai orice loc in care iti poti pune cortul.

Prahovenii fac economiii serioase atunci cand aleg sa-si planteze cortul la marginea vreunei paduri. Acolo nu-i costa nimic, decat benzina pentru masini si produsele alimentare pe care trebuie sa le procure inainte de a pleca de acasa.

Oamenii aleg sa stea la cort pentru ca nu au suficienti bani pentru a se caza la vilele sau hotelurile din statiuni, dar si pentru ca, dupa cum sustin unii, in acest fel au mai multa libertate. Asa se face ca malurile paraielor din zonele montane ale judetului sunt din ce in ce mai pline de turisti, gratare, corturi si masini.

Pentru cateva zile de vacanta cu cortul, cei mai multi cheltuie in jur de 200-300 de lei noi, cu tot cu benzina pentru autoturisme si nu mai sunt nevoiti sa suporte „furnalele” din apartamentele de bloc.

In alte situatii, prahovenii pot alege locurile special amenajate pentru montarea corturilor. Unul dintre acestea este cel din Busteni, pe Valea Cerbului, unde costurile de gazduire sunt de 5 lei pe zi. La aceasta se adauga cele cateva soiuri de alimente pe care turistii si le procura de la supermarket-uri si oricum ies mai bine din punct de vedere financiar.

In ce priveste magazinele, acestea fac afaceri bune in aceasta perioada. Dupa cum spun vanzatorii din supermarket-urile din jurul Ploiestiului, cele mai bine vandute sunt articolele de camping, corturile, sacii de dormit, izoprenele, gratarele si carbunii. Cel mai ieftin cort costa 59 de lei, un sac de dormit 39 de lei, iar o lada frigorifica 19 lei.