O femeie din Resita, in varsta de 34 de ani, a fost inseminata artificial la Clinica Bega din Timisoara, dupa ce trei incercari de acest fel efectuate in Croatia au esuat. Inseminarea a fost realizata de medicul Ioan Munteanu, "parintele" fertilizarii in vitro din Romania.

Laura Izvernaru a ajuns la doctorul Munteanu cu putine sperante, dar dorinta i-a fost indeplinita. Prima fertilizare in vitro efectuata la Timisoara a fost un succes, femeia fiind insarcinata cu gemeni. "La sase luni, mamei i s-a declansat o hipertensiune indusa de sarcina si a pierdut una din fetite.

A venit la mine si mi-a spus ca face orice numai sa salveze fetita pe care si-o dorea atat de mult", povesteste medicul.

Mama a fost trimisa cu o salvare in Germania, la o clinica de pediatrie si neonatologie din Magdeburg. Pe drum, salvarea s-a stricat, in apropiere de Viena, iar medicii si mama au mai pierdut o noapte pana cand masina s-a reparat. Odata ajunsa in Magdeburg, Laurei i s-a facut cezariana pentru a salva viata fetitei.

Maria Magdalena avea 800 de grame si a fost tinuta in incubator timp de 11 saptamani.

Ieri, a fost prezenta la Maternitatea "Bega" din Timisoara, alaturi de seful clinicii germane si profesorul Ioan Munteanu. Micuta are acum 2,580 kg si se dezvolta normal. "As mai vrea sa am un copil, dar mi-e teama, a fost prea greu", a spus Laura. seful maternitatii timisorene a precizat ca a mai avut un caz similar, la o luna dupa ce a trimis-o pe Laura in Germania.

"Familia motociclistului Ionel Pascota a fost in aceeasi situatie. Clinica din Germania are cei mai buni indicatori din Europa, de aceea am trimis pacientele acolo. In plus, am o relatie foarte buna cu directorul clinicii, prof. dr. Gerhard Jorch", a mai spus Munteanu.

Profesorul Ioan Munteanu a introdus metoda fertilizarii in vitro in Romania, in anul 1995, in urma colaborarii cu o organizatie germana.