Campania de achizitii din aceasta vara a CFR-ului a avut, pe linga intentia de a spori valoarea lotului, si scopul de a reduce media de virsta a echipei. 25 de ani e media de virsta a noilor veniti, in timp ce aceea a vechilor jucatori este de peste 26.

Pentru sezonul ce va debuta pe 28 iulie, CFR Cluj si-a depus din timp candidatura pentru cucerirea titlului de campioana a Ligii 1.

Pentru aceasta, s-au facut transferuri importante (9 la numar), s-a reusit aducerea lui Ioan Andone in functia de antrenor al echipei, un tehnician cu experienta in prima liga fotbalistica a tarii, si, nu in ultimul rind, s-au pus in aplicare proiectele de modernizare a stadionului.

Insa sefii din Gruia au mai urmarit un obiectiv in campania de intarire a echipei: aceea de a intineri lotul cu care vor porni in tripla misiune din sezonul ce va debuta in mai putin de 1 luna: cistigarea campionatului, a Cupei si accederea in grupele Cupei UEFA.

De altfel, si presedintele Iuliu Muresan a admis in cadrul prezentarii ultimei achizitii a „feroviarilor“, argentinianul Emmanuel Culio, acest aspect: „Valoarea si media de inaltime a echipei au crescut, in timp ce media de virsta este una mai scazuta“.

Astfel, pentru ultimul cantonament al verii, CFR-istii au dispus la Kaprun (Austria) un lot de 26 de jucatori, printre care si nou-sositii din aceasta vara.

Media de virsta a fotbalistilor pe care Ioan Andone ii are sub comanda in Austria este de aproape 26 de ani, asta in conditiile in care cele 9 nume noi din echipa (Ogbonna, Amoreirinha, Andre Leao, Trica, Muresan, Sandberg, Nuno Claro, Fabbiani si Culio) au o medie de virsta de 25,3 ani.

Sase dintre acestia au 25 de ani sau mai putin (Muresan - 25, Ogbonna - 24, Amoreirinha - 22, Andre Leao - 22, Fabbiani - 23, Culio -24), restul situindu-se peste aceasta limita (Trica - 30, Sandberg - 28, Nuno Claro - 30).

„Recordmenii“ de virsta

Cel mai tinar reprezentant al lotului CFR-ist aflat in Austria este atacantul Ciprian Deac (21 de ani), urmat indeaproape de portughezii Amoreirinha (22) si Andre Leao (22).

In ceea ce-i priveste pe „veteranii“ „feroviarilor“, plutonul acestora este condus de Adi Anca si Petru Turcas (ambii 31 de ani), dupa care urmeaza Nuno Claro, Alin Minteuan si Eugen Trica (toti 30 de ani).