Chestorul de politie Damian Miclea este de o luna, consilierul ministrului de interne si al administratiei publice, Cristian David, pe probleme de ordine publica.

Cand toata lumea credea ca Damian Miclea s-a dedicat in totalitate afacerilor personale, ocupandu-se de pregatirea si formarea detectivilor particulari in cadrul scolii cu acelasi profil din Ploiesti, iata-l ca revine in sistem, pe un post unde, spune el, "doresc sa ma implic, deoarece institutia parcurge etape importante de implementare a unor programe, se afla in organizare, iar ca specialist, cred ca pot sa ajut.

”Damian Miclea il consiliaza pe ministrul MIRA in tot ce tine de politie, jandarmerie, situatii de urgenta etc. Nascut in 1954, in localitatea Apostolache, chestorul de politie Damian Miclea este Doctor in drept, cu teza de doctorat „Particularitati legislative in combaterea crimei organizate la nivel national si international”. Din 1976, a lucrat la Inspectoratul de Politie Judetean Prahova.

Dupa Revolutie, timp de sapte ani a fost seful IPJ Prahova, functie in care revine la 1 februarie 2001. Doi ani mai tarziu, este numit in functia de director general al Directiei Generale de Combatere a Crimei Organizate si Antidrog.

In perioada in care ocupa functia de consilier personal al ministrului Cristian David, chestorul Miclea a renuntat la orice alte activitati incompatibile cu postul din minister.