Prahovenii se vor calca in picioare pentru a-si face analizele promise de Ministerul Sanatatii. La o populatie de peste 800.000 de locuitori, asa cum arata acum dispunerea laboratoarelor abilitate sa efectueze asemenea analize, va fi inghesuiala mare si probabil destul de multi vor renunta.

Doar 13 laboratoare de analize au incheiat contracte cu Casa de Asigurari de Sanatate Prahova pentru a efectua analizele recomandate de Ministerul Sanatatii in cadrul Programului national de evaluare a starii de sanatate. In consecinta, fiecarui laborator i-ar reveni in medie 3412 prahoveni.

Pe de alta parte, patru dintre laboratoare apartin spitalelor, aici fiind intotdeauna aglomeratie si intocmindu-se liste de asteptare care se intind pe cateva luni de zile. Pana acum, nimeni nu a primit vreo scrisoare de la Ministerul Sanatatii, insa medicii de familie sunt convinsi ca programul nu se poate derula in prezent.

Nu exista aparatura tehnica necesara, laptopurile promise de ministrul Nicolaescu fiind asteptate sa soseasca undeva in toamna.