Drumurile judetene din Hunedoara vor fi reabilitate de doua firme care, pana la acest moment, nu au avut nimic in comun cu activitatea de asfaltare. Una dintre ele a avut pana acum activitate in domeniul panificatiei, iar cealalta este agentie de turism.

Informatiile au fost facute publice ieri de consilierul judetean Costel Avram, care sustine insa ca licitatiile au fost corecte, dar in caietul de sarcini nu s-a prevazut nimic despre experienta participantilor la selectia de oferte.

"Licitatia a fost organizata de Consiliul Judetean Hunedoara, sub supravegherea vicepresedintelui Dorin Paran, si a fost castigata de o firma care pana acum distribuia cornuri si lapte la scoli si de o agentie de turism", a precizat Avram. Este vorba despre SC Cornul Prest SRL si SC Cris & Simy Agenty SRL, in spatele carora, spune consilierul judetean, ar sta viceprimarul comunei Vorta.

Costel Avram sustine ca s-a mers pe preturi subevaluate, astfel incat sa poata fi intrecute firmele de traditie, in speranta ca pe parcursul derularii lucrarilor valoarea contractului va fi suplimentata.

"Am vorbit cu presedintele Consiliului Judetean Hunedoara si acesta a promis ca nu va suplimenta cu nici un leu aceste costuri", a mai declarat Avram.

Potrivit bugetului CJ Hunedoara, cei mai multi bani sunt alocati la capitolul reabilitari de drumuri judetene, in acest an fiind prevazut sa se repare peste 1.500 de kilometri.