Din cauza numarului mic de angajati, programul de lucru cu publicul a fost redus la doar o ora si jumatate pe zi

In plin sezon de constructii si tranzactii imobiliare, la ghiseele OJCPI, bistritenii pot depune cereri doar timp de o ora pe zi pentru eliberarea actelor. Mai mult, angajatii institutiei sunt la dispozitia publicului pentru eliberarea documentatiilor vreme de doar o jumatate de ora pe zi.

Aceasta situatie ingrijoreaza peste masura si notarii care lucreaza in mod direct cu OJCPI Bistrita-Nasaud, dar mai ales pe bistritenii care vin din toate colturile judetului la cele trei agentii din Bistrita, Beclean si Nasaud.

Potrivit directorului OJCPI, Emil Manasturean, programul de lucru cu publicul a fost redus din cauza lipsei de personal. "Mie imi spuneti ca nu e bine? Mi-e si rusine sa cobor la biroul de relatii cu publicul. Dar nu am avut incotro! Pe zi ne trec pragul circa 150 de oameni. Nu avem nici spatiu suficient.

De la inceputul anului am executat 27.000 de lucrari cu cei 50 de angajati din cele 3 agentii. Insa s-a imbolnavit personalul. Am oameni in concedii medicale de luni de zile, surmenati, afectati fizic si psihic de volumul mare de munca. La relatii cu publicul, din 12 angajati lucram in prezent cu cinci", a declarat Manasturean.

El sustine ca a solicitat Agentiei Nationale de Cadastru si Publicitate Imobiliara suplimentarea organigramei cu 11 posturi si asteapta acum aprobarea de la centru.

OJCPI Bistrita-Nasaud a avut in 2006 venituri de 32 de miliarde de lei vechi.

In prezent, OJCPI negociaza cumpararea fostului sediu al BRD din Bistrita pentru a rezolva problema lipsei de spatiu din actualul imobil.