Lucrarile pentru cele doua terminale noi ale Aeroportului International Cluj-Napoca au inceput cu dreptul. In primavara lui 2008 va fi inaugurat terminalul de Sosiri, iar cel de Plecari va fi dat in folosinta in toamna 2008.

De-a dreptul International, din 2008

Anul viitor va marca transformarea aeroportului clujean intr-unul de-a dreptul international. Lucrarile la cele doua terminale noi inainteaza cu repeziciune. Potrivit presedintelui Consiliului Judetean Cluj, Marius Nicoara, in aprilie-mai 2008 va fi deschis terminalul de Sosiri, iar in toamna anului viitor va fi finalizat si terminalul de Plecari.

Ambele constructii vor avea subsol, parter si cite un etaj. De asemenea, o noua pista de 3.500 de metri va fi construita pentru a permite aterizarea si decolarea unor avioane comerciale mai mari.

Record in Romania

"Anul 2007 este cel mai bun an din punct de vedere statistic“, sustin reprezentantii Aeroportului International din oras. Institutia a inregistrat in luna iunie o crestere cu 63 de procente a traficului de pasageri fata de aceeasi perioada a anului trecut.

Acest lucru a determinat ca directorul Aeroportului, David Ciceo, sa anticipeze o dublare a numarului de pasageri deserviti de aeroport in luna iulie. „Ne asteptam la un numar dublu de pasageri care sa treaca prin aeroport in aceasta luna fata de iulie 2006“, sustine Ciceo.

Potrivit acestuia, terminalul clujean a inregistrat luna trecuta cea mai spectaculoasa crestere a numarului de pasageri din Romania si chiar din Europa.

Curse noi la Cluj

Numarul mare de pasageri care au folosit in luna iunie serviciile Aeroportului International Cluj-Napoca a iesit din orice grafic. Din aceasta cauza, de saptamina viitoare va fi introdusa o noua cursa care leaga orasul de pe Somes de N?rnberg. In luna august vor mai fi introduse curse catre inca patru destinatii. Este vorba despre Tunisia, Antalya, Malta si Madrid.

TRAFIC

34.777 de pasageri au trecut in luna iunie prin Aeroportul International Cluj-Napoca.