Doua accidente, soldate cu patru raniti usor si unul grav, s-au petrecut ieri inainte de prinz pe drumurile din judetul Sibiu. Cauzele accidentelor sint, ca de obicei, viteza neadaptata la conditiile de carosabil si depasirea neregulamentara.

Viteza, neatentia la volan si nerespectarea regulilor elementare de circulatie fac din nou victime. Pasagerii a doua microbuze au trait ieri dimineata clipe de groaza, vazind cu ochii lor derularea unui accident rutier care ar fi putut avea urmari tragice. Evenimentul s-a petrecut ieri dimineata, in jurul orei 10.30, in localitatea Sarosu pe Tirnave.

Vinovat de producerea accidentului este soferul unui microbuz de transport calatori.

"Soferul microbuzului a efectuat o depasire neregulamentara a unui alt microbuz si a intrat frontal intr-un autoturism care circula regulamentar, pe partea opusa", explica subinspectorul Luciana Baltes, purtatorul de cuvint al Inspectoratului Judetean de Politie Sibiu, cauzele care au dus la producerea accidentulu.

In urma impactului, soferul autoturismului care circula din contrasens, un taxi, a fost grav ranit si transportat de urgenta la Spitalul din Medias. Patru dintre pasagerii care se aflau in microbuz au suferit rani usoare.

Blocaj pe Valea Oltului

Circulatia pe DN 7, in dreptul localitatii sibiene Talmaciu, s-a desfasurat cu dificultate ieri, pina la orele prinzului, din cauza a doua TIR-uri care s-au ciocnit. Unul dintre autotrenuri a derapat intr-o curba periculoasa, din cauza neadaptarii vitezei la conditiile de carosabil, iar remorca sa a acrosat cabina unui alt TIR, care circula din contrasens.

In urma impactului carosabilul s-a umplut de sticlele de suc cazute dintr-una din remorci. Din fericire, soferul autotrenului acrosat a scapat cu doar citeva zgirieturi. Doar marfa a fost distrusa in mare parte. Imediat dupa producerea tamponarii, mai multe echipaje de politisti de la politia orasului Talmaciu au fost chemate la fata locului pentru a pazi incarcatura imprastiata pe sosea.

Accidentul s-a petrecut in aceeasi zona in care, inainte cu doua seri, alte doua TIR-uri au intrat in coliziune, soferul unuia dintre ele a fost ranit usor, iar o conducta de gaz a fost fisurata.

Precedentul

In seara anterioara producerii celor doua accidente de ieri, un alt eveniment rutier in care a fost implicat un microbuz cu calatori s-a petrecut in apropierea localitatii Miercurea Sibiu. Microbuzul, inmatriculat in Bulgaria, se indrepta dinspre Sibiu spre judetul Alba cind s-a petrecut accidentul.

In apropierea localitatii Miercurea Sibiu, microbuzul a parasit partea carosabila si s-a rasturnat in decor. In microbuz se aflau opt persoane, iar trei dintre acestea au fost ranite usor.

Soferi si pietoni imprudenti

De la inceputul anului 2007 si pina in prezent, in judetul Sibiu s-au produs 70 accidente rutiere grave, soldate cu 21 persoane decedate si 61 persoane ranite grav.

Oamenii legii spun ca principalele cauze generatoare ale evenimente rutiere grave, produse pe raza judetului Sibiu in acest an sint viteza excesiva sau neadaptata la conditiile meteorologice si de drum si indisciplina in trafic a pietonilor. 20 dintre accidentele produse in acest an se datozeaza vitezei. Bilantul lor este tragic: 8 morti si 19 raniti grav.

Alte 12 accidente s-au produs din cauza pietonilor. Patru dintre ei au murit, iar alti 8 au fost raniti grav si au ramas cu sechele pe viata. Oamenii legii le recomanda conducatorilor auto sa respecte regimul legal de viteza, sa fie vigilenti atunci cind se aventureaza in depasiri, si sa respecte regulile elementare de circulatie.