Primarul Klaus Johannis se pregateste deja pentru un nou mandat. Johannis a confirmat ieri - candidatura sa la viitoarele alegeri pentru Primaria Sibiului este o certitudine. Primarul Sibiului crede ca procentul obtinut la ultimele alegeri este, insa, greu de egalat. “Nu cred ca scorul poate fi repetat. 90 de procente in 2004 este un rezultat de exceptie care se noteaza undeva intr-o carte.

Poate ma insel”, a spus Johannis. Primarul isi avertizeaza, insa, contracandidatii sa nu se prezinte nepregatiti la alegeri. “Cred ca am sanse bune sa castig alegerile din 2008. Daca si altii au sanse bune, ramane in curtea celorlalti. Ca la sport: fiecare alearga pentru el”, a adaugat primarul.

Daca va fi sustinut de un alt partid decat FDGR-ul, este un lucru pozitiv, crede Johannis. Subliniaza, insa, ca nu vor exista pacturi politice in acest sens. “Eu accept orice sustinere, dar nu va exista niciun protocol politic. Noi ne prezentam in fata electoratului ca FDGR. Este o chestiune unilaterala daca PSD sau alt partid isi ofera sustinerea sau nu”, a precizat Klaus Johannis.

Primarul mai spune ca nu a incercat niciodata sa profite inainte de alegeri de bunavoitna partidelor politice. “Nu trebuie sa existe in plan local decat o opozitie constructiva. Intotdeauna am ales viceprimari din opozitie. Numai dupa alegeri am propus celorlalte partide coabitarea”. Primarul are deja planuri pentru viitorul mandat.

“Sibiul a realizat lucruri pe care putine orase din lume le-au realizat. Capitala Culturala Europeana nu e doar un scop final, ci un motor al dezvoltarii. In anii urmatori va demara un amplu program pentru constructia de locuinte, modernizarea si extinderea retelelor de utilitati.

E ca in sport: e relativ usor sa ajungi in plutonul din frunte, dar e greu sa te mentii acolo”, a incheiat Johannis.