Cunoscuta companie Ford Motor este singura care a depus o oferta pentru preluarea pachetului majoritar de actiuni al uzinei Automobile Craiova. Plicul urmeaza sa fie deschis la sediul Autoritatii pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS), iar daca oferta va fi acceptata, americanii urmeaza sa isi instaleze cartierul general la Craiova.

Daca vor reusi sa reia pachetul majoritar de actiuni a cunoscutei uzine romanesti, americanii au promis ca nu se vor opri doar la aceasta investitie, ci se vor implica si in dezvoltarea comunitatii locale, in sport sau in alte sectoare in interesul cetatenilor.

Potrivit declaratiilor facute de reprezentantii AVAS, investitorii vor fi departajati in functie de pretul oferit pe actiune, investitiile asumate pentru modernizarea capacitatilor de productie a autoturismelor, angajamentul ofertantului de a ajunge in al patrulea an de la privatizare la un nivel de integrare de minim 60 la suta si realizarea unui volum al productiei de 200.000 de autoturisme in al patrulea an investitional de la data transferului dreptului de proprietate asupra actiunilor. Cea mai buna oferta va fi selectata de catre comisia de privatizare prin aplicarea grilei de punctaj.

Mai trebuie mentionat ca SC Automobile Craiova SA are un capital social de 39.783.166,5 lei si ca obiect de activitate fabricarea si comercializarea de subansamble pentru autovehicule. Pe langa AVAS, ceilalti actionari ai societatii sunt SIF Oltenia, cu 22,0620 la suta si alti actionari, cu 5,5348 la suta din capitalul social.