20 de metri de pe mijlocul unei strazi din cartierul rezidential Dumbravita din Timisoara sunt neasfaltati de ani de zile. Suprafata neasfaltata se afla in fata casei unui avocat timisean care a criticat de-a lungul vremii Primaria. Administratia locala refuza sa faca vreo declaratie oficiala referitoare la subiect.

Primaria Timisoara refuza, de cativa ani, sa asfalteze portiunea de strada aflata in fata casei unui avocat din Baroul Timis, in cartierul de lux Dumbravita.

Cei 20 de metri neasfaltati se afla in fata casei avocatului care in ultima vreme s-a afirmat ca un critic al controversatului sistem de parcare Telpark. In timp ce proprietara casei, avocata Carmen Obarsanu, sustine ca este vorba despre o razbunare, responsabilii de asfaltarea strazilor din oras spun ca acolo este o problema de ordin juridic care va fi solutionata de instanta de judecata.

In Primaria Timisoara, problema de pe strada Horia Creanga este arhicunoscuta, dar este un subiect atat de spinos incat nimeni nu prea vrea sa vorbeasca despre asta. Surse din cadrul Primariei sustin ca, de fapt, avocata nu a fost de acord sa cedeze terenul cu titlu gratuit, ci a solicitat plata terenului la pretul pietei, adica nu mai putin de 200 de euro pe metrul patrat.

Primaria Timisoara isi "pedepseste" criticii prin neexecutarea unor lucrari de interes public

Proprietarii mai multor case de pe strada Horia Creanga din cartierul timisorean de lux Dumbravita sunt revoltati de faptul ca, de mai multi ani, Primaria refuza sa asfalteze o portiune de 20 de metri de strada, in conditiile in care restul drumului a fost reabilitat.

Vila care corespunde portiu-nii neasfaltate este proprietatea unui avocat din Baroul Timis, care, in ultima vreme, s-a afirmat ca un critic infocat al controversatului sistem de parcare Telpark. "Cred ca este o razbunare din partea celor de la Primarie, altfel nu-mi pot explica de ce nu s-au asfaltat cei 20 de metri de strada din fata casei mele.

Este un santaj ordinar pentru a renunta la criticile impotriva sistemului ilegal de parcare din Timisoara, mai cu seama ca am si castigat cateva procese in care i-am aparat pe proprietarii de masini aflati in litigiu cu Telpark. Am fost la Primarie sa vorbesc cu primarul, sa-i expun situatia de pe strada mea, dar am facut doar antecamera.

Domnul Ciuhandu n-a avut timp si pentru mine", spune avocata Carmen Obarsanu. Revolta ei este impartasita si de vecini, care sunt indignati de atitudinea edililor locali. "O fi avand primarul ceva cu doamna Obarsanu, nu ma intereseaza, dar acest conflict personal n-ar trebui sa duca la neindeplinirea obligatiilor civice.

Unde s-a mai pomenit ca o bucata de strada dintr-un cartier rezidential sa ramana neasfaltata, plina de gropi si noroi, pentru ca asa vor muschii cuiva din Primarie", spune proprietarul unei vile de pe strada, fost director la o intreprindere locala acaparata de Bega Grup.

In Primaria Timisoara, problema de pe strada Horia Creanga este arhicunoscuta, dar este un subiect atat de spinos incat nimeni nu prea vrea sa vorbeasca despre el. Atat primarul Gheorghe Ciuhandu, cat si viceprimarul Adrian Orza au refuzat sa discute despre strada neterminata din cartierul Dumbravita.